Publicat el 31/05/2021

Decorar un pis petit pot ser tot un repte, perquè el mobiliari acostuma a ser gran i costa aprofitar cada racó. Però fent ús de la imaginació i de la infinita gamma de solucions que ens ofereix el mercat, podem aconseguir que el nostre petit habitatge sembli molt més ampli. Aquests són els trucs que aconsellen els decoradors:

 • Pocs mobles i grans
  Malgrat que sembli que en un espai reduït el més recomanable és utilitzar mobiliari petit, això no és així. En pocs metres, menys és sempre més. Per tant, no omplis casa teva amb molts mobles petits, sinó amb mobiliari gran i continu que eviti soroll visual. És millor que tinguis pocs mobles però grans, i com més versàtils millor.
 • Utilitza l’espai vertical
  Encara que parlem de metres quadrats, l’espai que ocupem és tridimensional, així que hem de planificar cap amunt: lleixes, prestatgeries, lliteres, armaris que ocupin tota la paret… Els mobles flotants ens ajuden a aprofitar l’espai, ja que ofereixen emmagatzematge i generen un ambient visual net i ben aprofitat.
 • Formes arrodonides
  Els mobles que tenen formes arrodonides engrandeixen l’espai visualment. A més, fan guanyar espai real en eliminar les cantonades, especialment a les zones de pas.
 • Cuina oberta
  El «concepte obert» funciona molt bé en habitatges petits perquè elimina totes les barreres visuals entre la cuina, el menjador i la sala, cosa que proporciona més amplitud i potencia la lluminositat. Es pot utilitzar una barra, que sigui la prolongació de l’illa o d’algun moble de la cuina, per crear una zona on fer els àpats.
 • Lleugeresa
  Tria estructures lleugeres, de fusta o metàl·liques, o bé peces transparents de metall entreteixit o material sintètic. D’aquesta manera evitaràs barreres visuals. Les taules de centre de vidre, per exemple, són una bona solució per als pisos petits, perquè alleugereixen l’ambient. A més els mobles amb potes t’ajudaran a matisar la rigidesa que poden tenir els que són més voluminosos, com sofàs i aparadors.
 • Versatilitat
  Escull mobles que t’ofereixin diverses opcions d’ús, com taules regulables, sofàs llit, pufs amb espai per emmagatzemar… Ajuda’t també dels mobles convertibles que es pleguen o s’apilen quan no es fan servir, i de peces que disposin de rodes per poder-les desplaçar d’un costat a un altre.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari