Publicat el 25/08/2020

A l’estiu, quan agafem el cotxe ens assalta una desagradable sensació de calor en entrar a l’habitacle. Si vols evitar que el teu vehicle es converteixi en una sauna, pren nota d’aquests trucs:

  • Aparca a l’interior o a l’ombra. Protegir el cotxe dels raigs solars és bàsic perquè la temperatura a dins no sigui tan alta. Si aparquem en un estacionament cobert o a l’ombra evitarem que l’interior del vehicle sembli un forn.
  • Utilitza un para-sol. Farà que la sensació de sufocació a l’interior sigui menor i et permetrà conduir sense cremar-te amb el volant. Els para-sols d’alumini reboten els raigs solars i combaten fins al 99,5 % dels raigs UVA.
  • Protegeix les finestres. Tapar l’entrada del sol per totes les superfícies envidrades del vehicle farà baixar uns graus la temperatura. Pots col·locar cortinetes tèxtils al vidre del darrere i en les finestretes laterals, o bé tintar els vidres del cotxe.
  • Ventila. Abans de pujar, obre totes les portes del vehicle perquè l’habitacle perdi calor. Hi ha dues formes de fer que la temperatura interior baixi més ràpid: utilitzar les portes a manera de ventall (obrint-les i tancant-les molt ràpid) o abaixar una finestreta i obrir i tancar la porta de la banda contrària repetidament.
    Connecta l’aire condicionat abans de pujar. Posar l’aire condicionat en començar a circular no és una bona idea. Pren-te un temps perquè el sistema pugui funcionar i sigui eficaç.
  • Draps humits en les reixetes de l’aire. Col·loca un drap humitejat amb aigua en les sortides de climatització per augmentar-ne l’efecte.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari