6 trucs per a uns entrants i aperitius perfectes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/12/2019

Els entrants són una excel·lent carta de presentació a l’hora d’organitzar qualsevol sopar o dinar, però és en aquestes dates nadalenques quan tenen més protagonisme que mai. Et donem alguns trucs i consells perquè sorprenguis els teus convidats per festes.

Varietat. Pots començar amb uns xips cruixents de fruites i verdures o els xips bicolors de patates i moniatos. Després serà l’hora d’omplir la taula de deliciosos entrants nadalencs en fred i en calent, alguns d’ells amb peix o marisc, d’altres amb ingredients lleugers i sabors de l’horta com cremes de verdures, amanides, espàrrecs amb salmó o boletes de meló amb pernil.

Presentació. No posis els canapès directament sobre la safata; quedaran molt més elegants sobre una blonda de paper. Hi ha un munt d’idees originals per presentar els entrants, com servir-los en gots de xopet o en cons de neula. Pots utilitzar aquests gotets per a cremes i petits aperitius, mentre que els plats que requereixin cullera o forquilla pots presentar-los en gots més amples. Els cons de neula són ideals per servir preparacions cremoses a base de formatge, així com guacamole, hummus o patés.

Bases comestibles. No hi ha res més deliciós que els entrants que es poden menjar sencers, per això les barquetes o montaditos són tan populars. No obstant això, a més de la típica base de pa, hi ha infinitat d’aliments que poden servir com a base. Per exemple, els tomàquets, els cors de carxofa i els pebrots es poden omplir amb ingredients de la teva preferència i daurar-los uns minuts a forn. I les verdures i hortalisses cilíndriques, com ara les fulles d’endívia, poden servir de base per acompanyar carns i alguna crema d’untar.

Broquetes. Tan fàcil com fer servir uns escuradents i els ingredients que hagis triat. L’amanida caprese en format minibroqueta és una de les receptes més delicioses per servir amb aquest sistema, però també funcionen altres aliments com els vegetals al forn, llagostins, gambes o ous de guatlla amb patates. Fins i tot unes simples olives alternades amb daus de formatge feta es poden transformar en un apetitós entrant.

Canapès. Si has de preparar-los amb antelació, no t’oblidis de cobrir el pa amb una lleugera capa de mantega per fer-lo impermeable a la humitat de la guarnició, i de deixar-los a la nevera un cop ja col·locats a la safata. Això sí, és imprescindible que els deixis coberts amb plàstic de cuina perquè el fred no els deshidrati i es ressequin. També pots cobrir la safata amb un drap net i humitejat amb aigua.

Entrants cruixents. El control de la temperatura de l’oli en fregir croquetes, llagostins en tempura o arrebossats és essencial per aconseguir una textura cruixent, un color daurat i eliminar els trencaments durant el procés de fregir. L’ideal és escalfar l’oli a uns 175-180 °C. La quantitat d’oli ha de ser suficient perquè el producte se submergeixi totalment durant el procés. És important fregir poques unitats per tanda per tal de no modificar bruscament la temperatura de l’oli i que no s’enganxin entre si. Un cop l’aliment estigui fregit, mai s’ha de tapar o podria quedar tou.

No t’arrisquis. Pensa en les limitacions que tens. Si no comptes amb l’ajuda de ningú o no tens gaire pràctica, tria receptes senzilles i que puguis elaborar amb els teus estris de cuina. No intentis fer una filigrana si no domines la tècnica, decanta’t sempre per aquelles receptes per les quals tinguis facilitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari