Publicat el 18/11/2021

Fins no fa gaire, els llits infantils eren versions més petites dels d’adults, decorades amb dibuixos animats o pintats amb colors cridaners. Avui dia, en canvi, la creativitat i la innovació dels dissenys de llits per a infants ofereixen un munt d’alternatives. Dels diversos tipus que podem trobar al mercat, els experts en destaquen sis.

 

Individual Adequat tant per a nens petits com per a adolescents, el seu avantatge principals és que es pot utilitzar durant molt de temps. Per aprofitar l’espai de baix podem recórrer a caixes o calaixos amb rodes.

Lliteres La clàssica és aquella estructura que uneix dos llits, un a sobre de l’altre, però també n’hi ha en forma de tren o de L. Aquests dos models permeten incloure un moble addicional al costat del llit inferior.

Alts El seu gran avantatge és l’espai lliure que queda a sota, que es pot utilitzar per instal·lar un racó d’estudi o un altre moble. L’alçària mínima necessària és, però, de 2,2 metres. S’aconsella que compti amb una barana estable de seguretat.

Niu Es recomana quan les habitacions són petites i posar dos llits reduiria l’espai. Compten amb un llit addicional amb rodes que s’emmagatzema sota l’altre i que es pot treure a la nit.

Abatibles Un altre tipus de llit perfecte per estalviar espai, ja que es plega fàcilment quan no s’utilitza. Té frontisses en un extrem i es pot encabir dins d’una estructura o contra una paret.
Montessori. Es tracta de llits tan baixets que el matalàs gairebé està arran de terra. Això permet que els nens més petits puguin pujar-hi sense ajuda i afavoreixen la seva autonomia. El model ideal per al trànsit de bressol a llit.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari