Publicat el 03/01/2021

L’hivern no ha de privar-nos de decorar amb plantes d’interior casa nostra. En els mesos més freds de l’any podem triar plantes d’hivern que ofereixin estètica, resistència i durabilitat. Si saps quines varietats escollir i com cuidar-les crearàs espais verds en diferents àmbits de la llar. A continuació et mostrem quines són, segons els experts, les millors per omplir la casa de color i alegria.

Ponsètia
La flor de Nadal és un element imprescindible en totes les cases aquesta època de l’any. Perquè duri el màxim possible es recomana posar-la en un lloc il·luminat i com més fresc millor. No la col·loquis a prop de radiadors, estufes o llars de foc, evita-li les corrents d’aire i rega-la quan notis la terra seca.

Cactus de Nadal
És una de les plantes d’hivern més fàcils de conrear. Floreix durant els mesos de fred coincidint amb les festes de Nadal, i el que més crida l’atenció són les seves acolorides i impressionants flors en forma de plomes que sorgeixen en els extrems de les tiges. El més habitual és que siguin de color rosa, encara que també hi ha varietats en blanc i vermell.

Cinta
És una de les plantes d’hivern que aguanta millor l’escassetat de llum natural. És perfecta per decorar la cuina o el bany, ja que li agrada la humitat. El reg en els mesos de fred ha de ser cada cinc dies, i de tant en tant se li ha d’afegir abonament líquid o orgànic.

Sansevièria
Se la coneix també com a ‘llengua de sogra’. És de les plantes d’interior més resistents que existeixen, no és gaire exigent amb la llum natural ni amb el reg. El seu creixement és lent, pot fer entre tres i quatre fulles a l’any.

Ciclamen
Ideal per a l’hivern, ja que necessita el fred i les baixes temperatures per florir i omplir-se de color. El millor lloc per ubicar-la dins de casa són espais freds, com la cuina, i cal mantenir-la lluny de qualsevol font de calor perquè quan la temperatura és càlida perd les flors.

Falguera
Fàcil de cuidar i molt decorativa. Les falgueres són molt resistents i no requereixen gaire manteniment. L’ideal és col·locar-les en un lloc ombrívol, sense sol directe. Tot i que els agrada la humitat, un reg excessiu pot provocar la putrefacció de les arrels.

Piracant
Aquest arbust ornamental també conegut com a espí, arç de foc o pometes del diable s’utilitza per decorar en aquestes dates pel seu aspecte colorit i cridaner. Les seves flors són molt abundants, les seves branques espinoses, i els seus fruits (vermells, taronges i grocs) petits. Apareix amb l’arribada de la tardor i resisteix molt bé les baixes temperatures.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari