Publicat el 03/06/2021

Tenir un pati a casa, per petit que sigui, ofereix la possibilitat de donar vida a la llar compartint aquest espai amb amics i família. Treure el màxim partit d’aquest espai dependrà de la capacitat que tinguem per decorar-lo i distribuir-lo. Per ajudar-nos a fer-ho, res millor que seguir les pautes dels interioristes i dels decoradors:

  • Aprofita l’espai Per tal d’aconseguir un ambient equilibrat que doni sensació d’amplitud, tria i distribueix bé els mobles i elements naturals. Un cop fet això, complementa’ls amb objectes decoratius, jugant amb la perspectiva i buscant combinacions que ampliïn la sensació d’espai.
  • Utilitza el més bàsic Recorda que sovint menys és més. En patis petits una decoració minimalista resulta perfecta. Per aconseguir-la, tria uns pocs elements que pel seu disseny i estètica es converteixin en focus d’atracció. La clau rau a ajustar-se al que és necessari i triar peces lleugeres i amb caràcter.
  • Destina’l a un sol ús Pot ser un saló, o bé un menjador. Amb uns quants seients i una taula de centre pots convertir el pati en una zona d’estar extra. Per tal de no desaprofitar ni un mil·límetre, col·loca un sofà cantoner. Si el pati és estret i allargat, el millor serà transformar-lo en menjador, col·locant-hi una taula allargada i unes cadires.
  • Enfila’t per les parets Són llenços perfectes per millorar la decoració sense ocupar gaire espai. Una bona idea és dissenyar una paret de fusta amb lleixes i col·locar-hi petits testos amb plantes i flors. Una altra opció és crear un jardí vertical, una manera excel·lent de tenir un espai verd en entorns urbans o espais reduïts.
  • Combina materials a terra Fes servir diferents paviments per delimitar zones i funcions. Si combines gespa amb fusta, o pedra amb rajoles, crearàs ambients i farà la sensació que el pati és més gran.
  • Tria mobles lleugers visualment Decanta’t per colors clars i peces que deixin passar la llum i no bloquegin la visió. Evita mobles massissos i decanta’t pels que estan fets de materials com el vidre, la fusta clara o el metall, de línies simples i rectes i poc aparatosos.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari