Publicat el 16/04/2021

La ubicació de la cuina o les seves dimensions fan que, de vegades, sigui recomanable prescindir dels mobles alts. És un recurs cada vegada més utilitzat en cuines petites per alleugerir les parets i transmetre sensació d’amplitud, i en cuines obertes per aconseguir continuïtat visual i crear un ambient relaxat i atractiu.

Ja es tracti d’un cas o d’un altre, t’oferim sis idees que proposen els decoradors:
Prestatges
Són uns grans aliats, ja que multipliquen la capacitat d’emmagatzematge sense recarregar l’ambient. Segons l’estil decoratiu de la cuina has d’optar per models de fusta, acer o altres materials. Recorda’t, però, de situar-los tan lluny com puguis de la zona de cocció perquè no s’embrutin.
Vitrines
Una solució pràctica per evitar el greix i la brutícia en els prestatges és col·locar portes corredisses de vidre. En ser transparents, s’aconsegueix el mateix efecte que amb lleixes obertes.
Campana extractora
En una cuina sense mobles alts col·locar una campana extractora decorativa aporta un plus decoratiu. En comptes de triar dissenys gairebé invisibles que van encastats al sostre, decanta’t per un de més artístic i vistós.
Revestiments
L’absència de mobles alts fa que les parets llueixin més, així que hem de tenir una cura especial amb els revestiments. Podem optar per rajoles decoratives, un paper pintat vistós o, fins i tot, un front de maó vist.
Emmagatzematge vertical
Per estalviar espai i ajudar a organitzar la cuina opta per accessoris com barres amb ganxos per penjar cassoles, panells organitzadors de paret, imants per als ganivets…
Accessoris per emmagatzemar
Busca solucions intel·ligents per guardar paelles, estris per cuinar, draps… Els carrets amb rodes són un bon recurs per tenir emmagatzematge extra sense ocupar gairebé espai. Una altra opció són els mobles raconers.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari