Publicat el 12/06/2022

Recomanacions per a la decoració per al sofà.

 

El sofà és el centre d’atenció del saló i condiciona gran part de la nostra decoració. És important, doncs, decorar-lo bé. Per encertar-ho, hi ha recomanacions i regles de disseny que aporten un munt d’idees.

A l’hora de decorar el sofà, els experts recomanen tenir present la gamma de colors de la sala. És a dir, les tonalitats de la catifa, les cortines, els mobles auxiliars, accessoris… Es tracta de determinar quins seran els colors que volem ressaltar en l’ambient.

A partir d’aquí, hi ha algunes idees bàsiques que funcionen molt be:

  • Combina accessoris en tons neutres amb sofàs de colors intensos, com el vermell, el groc o el taronja. Pots utilitzar coixins i mantes en blancs, grisos, beix, cafè…
  • Utilitza tèxtils amb estampats i colors vius si el sofà és llis. Els entapissats de tonalitats suaus i llises donen molta llibertat per triar els complements.
  • Decanta’t per un sofà blanc si el saló és petit o té poca llum. A més de donar sensació d’espai i claror, és un color que combina tant amb altres neutres com amb tons vius.
  • Col·loca els coixins de manera simètrica. La simetria aporta equilibri i ens fa sentir còmodes i relaxats.
  • Fes servir coixins grans en sofàs espaiosos. Per als petits, utilitza coixins de mida estàndard. Això evitarà una sobrecàrrega de coixins que ofegui el sofà.
  • Defineix el teu estil amb els tèxtils. Si t’agraden els ambients clàssics o nòrdics, utilitza tons neutres. Si ets més d’estils contemporanis, arrisca amb colors vibrants i intensos.

Redacció La Clau

Deixa un comentari