Publicat el 26/07/2021

La conducció eficient permet estalviar fins a un 20 % de despesa en combustible, a més de reduir les emissions contaminants dels nostres vehicles. Si atenem a les normes bàsiques d’aquest tipus de conducció, parlem de prestar atenció a la càrrega, la pressió i l’estat dels pneumàtics, circular a una velocitat uniforme a baixes revolucions i amb marxes llargues, i evitar l’ús de l’aire condicionat. Això pot ser difícil de fer quan conduïm per zones urbanes, ja que el cotxe s’ha de sotmetre a més esforços, acceleracions i frenades. Tanmateix, hi ha certes pràctiques que aconsellen els entesos per ajudar a realitzar una conducció eficient per ciutat:

Condueix de manera previsora ​​i anticipada. Mira amb freqüència pels retrovisors i procura tenir un camp de visió ampli. Així anticiparàs situacions de risc, la qual cosa et permetrà reaccionar sense brusquedats.

Mantingues una distància de seguretat superior a l’habitual. Sempre que sigui possible, a 50 km/h es recomana una distància d’uns 30 metres.

Circula amb marxes llargues. En carrers amples o avingudes pots seguir la norma de passar de seguida a marxes llargues. En arrencar el cotxe es recomana passar a segona en uns dos segons, a partir de 30 km/h a tercera i a quarta a partir de 40 km/h.

Atura el motor en parades superiors a un minut. El sistema de parada i arrencada (Start-Stop) evita aquesta operació. Si el teu vehicle no disposa d’aquesta tecnologia, atura el motor. Evitaràs emissions innecessàries i despesa de combustible.

Anticipa la rut.a Informa’t de les alteracions que hi pugui haver en la circulació habitual (obres, talls de circulació…) i de la situació del trànsit.

Aparca de manera tranquil·la. Abans de començar la maniobra assegura’t que disposes d’espai suficient i que tens bona visibilitat. Això evitarà maniobres innecessàries i situacions de tensió.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari