Publicat el 28/05/2019

Per poder afrontar els dies de calor amb la seguretat de comptar amb un aire condicionat a ple rendiment, cal seguir una sèrie de recomanacions bàsiques:

Tingues a mà el manual d’ús de l’aparell. Hi ha tasques de manteniment que es realitzen de diferents maneres depenent del model.

Apaga l’interruptor de l’aire condicionat en el quadre elèctric de l’habitatge per poder realitzar el manteniment de forma segura.

Agafa el comandament de l’equip d’aire, selecciona el mode de funcionament ventilador i deixa’l activat durant mitja hora aproximadament per eliminar la pols i la brutícia que s’hagi pogut acumular durant els mesos d’inactivitat en les aspes.

Comprova que els filtres estiguin nets. La brutícia repercuteix negativament en el rendiment de l’aparell i propaga males olors i possibles virus. Per netejar els filtres només hem d’obrir la tapa de la part frontal de l’aparell i retirar-los. Després hem de retirar les partícules de pols i esbandir-los amb aigua tèbia i sabó neutre. Per assecar-los hem de buscar un lloc on no els toqui el sol ni cap font de calor.

Verifica l’estat de la unitat exterior. Ens hem d’assegurar que tant les entrades d’aire de la unitat exterior com el tub de desguàs no estiguin obstruïts. En la unitat exterior també es troba la bateria d’intercanvi, i és convenient netejar-la amb freqüència. Es recomana que aquestes operacions les realitzi un professional.

Recorda la importància de fer un bon ús de l’aire condicionat. Aïlla les estances per evitar que entri la calor i el fred de l’aparell sen’ vagi. Pots ajudar-te abaixant les persianes i tancant les cortines, ja que això farà que la casa absorbeixi menys calor. Aprofita les hores més fresques del dia per ventilar les habitacions i recorda que per aconseguir un baix consum s’ha de seleccionar la temperatura idònia i fer que l’aparell funcioni amb els nivells d’humitat ideals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari