Publicat el 10/01/2018

L’edició dels Estats Units de la revista GQ.com va publicar un article amb consells per aconseguir que la barba creixi vigorosa i tingui la forma que desitges. Segons aquesta publicació, quan et deixes barba és possible que hagis de passar per algunes etapes incòmodes fins que aconsegueixes obtenir l’aspecte que realment vols, sobretot si el pèl no és gruixut. Però una vegada que et cobreix la cara i comença a créixer, cal retallar-la una mica encara que estigui en fase de creixement. El motiu és que el manteniment periòdic ajuda a mantenir la forma i a obtenir una barba espessa, suau i perfecta.

  • Pentina-la i neteja-la sempre. Mai no retallis la barba si la notes greixosa o si està bruta o mullada. Només has de fer-ho quan estigui neta, perquè tinguis una idea precisa de la seva forma i quines àrees necessiten més atenció. Fes-ho després d’usar un xampú de barba, pentina-la i deixa que s’assequi.
  • Fes servir tisores en lloc de màquina. És la manera de controlar millor el procés de creixement. Cal que utilitzis tisores de barba o bigoti.
  • En el coll i les línies de la galta fes servir màquina. Si no estàs segur d’on tallar la línia del coll, col·loca els dits índex i cor directament sobre la teva nou. Imagina una forma d’«U» que es dibuixa des d’aquí fins darrere de les orelles, i el punt més inferior és el lloc en el qual tens els dits. Tot el que està per sota d’aquesta «U» imaginària s’ha d’afaitar.
  • Nodreix-la. Això és el que la manté suau, flexible i saludable. Prova amb unes gotes d’oli de barba, aplicades sobre el pèl net i sec. Si necessites alguna cosa més forta, fes servir un bàlsam que nodreixi el cabell i el mantingui al seu lloc.
  • Realitza les últimes retallades. Un cop realitzats els passos anteriors, veuràs algun punt on la barba necessita una retallada addicional. Pren les tisores i talla el pèl sobrant.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari