Publicat el 15/05/2021

Pensar que els sostres baixos limiten la decoració de la nostra llar és un error. Hi ha un munt de solucions per aconseguir que les estances d’un habitatge amb sostres baixos semblin més àmplies. Els trucs que ofereixen els decoradors consisteixen a jugar amb les il·lusions òptiques. Pren nota:

Parets i sostres de tons clars. Si són del mateix color millor, perquè es crearà una sensació d’infinit. Tria tons neutres o pastel que donin sensació d’espai i ampliïn visualment les dimensions. En cas que vulguis destacar alguna paret o si t’agraden els papers pintats, aposta per motius ascendents i verticals.

Mobiliari baix. Els mobles baixos generen pes visual a la part inferior de l’estança i aconsegueixen enganyar la vista. Aposta per l’horitzontalitat i la senzillesa a l’hora de moblar-la: sofàs baixos, llits arran de terra com canapès, futons, etc. Evita mobles que deixin espai entre el terra i el sostre; en comptes d’això, utilitza prestatgeries o armaris encastats que arribin fins a dalt de tot.

Llums discretes que no ocupen gaire espai. Una bona il·luminació dona més sensació d’amplitud. Fes servir llums que no ocupin espai a la part alta, com focus encastats al sostre, aplics verticals de paret o llums de peu que projectin la llum cap al sostre. La verticalitat d’aquest tipus d’il·luminació crearà la il·lusió de tenir un sostre més alt.

Cortines llargues prop del sostre. Per potenciar la verticalitat de l’habitació, les cortines s’han de penjar tan a prop del sostre com es pugui. Si arriben fins a terra, millor. Si es tracta de cortinetes o estors, han de ser un parell de pams més llargues que la finestra.

Quadres i miralls verticals. Tria quadres, fotografies o pòsters verticals en què predominin els colors neutres. Si els penges a la paret, col·loca’ls una mica per sobre de l’altura dels ulls. Pel que fa als miralls, són molt útils per aconseguir amplitud. Mira que siguin alts i estrets per crear la il·lusió òptica que l’estança creix.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari