Publicat el 05/10/2020

Els estors o cortinetes enrotllables estan molt de moda per la seva simplicitat i minimalisme i perquè són molt pràctics i funcionals. N’hi ha una gran varietat d’estils i teixits, la qual cosa ajuda a donar un toc personal a la decoració. Fins i tot es poden personalitzar imprimint una fotografia, imatge, frase o logotip.

Seleccionar quin tipus d’estors enrotllables volem a la nostra llar no és una tasca complicada, només cal tenir clar l’efecte que es vol aconseguir, ja que és un accessori decoratiu excel·lent que ajuda a canviar l’atmosfera de qualsevol ambient. A més, facilita controlar la temperatura i la claror d’una habitació al llarg del dia.
Et proposem algunes idees:

Llisos. Són perfectes per a les decoracions més minimalistes i modernistes. El seu avantatge principal és que deixen passar pràcticament tota la llum, il·luminant molt millor l’estada i amplificant l’ambient. Si t’agrada l’estil clàssic, decanta’t per un de blanc o beix claret. Si prefereixes decoracions més modernes, tria estors en tons negres i apagats que generin contrast i juga amb colors clars i foscos en la resta d’elements decoratius.

Dos millor que un. Si el teu saló és molt lluminós i durant les hores centrals del dia la quantitat de llum és extrema, instal·la dos estors a les finestres. A més d’evitar un excés de llum i escalfor, donaràs protagonisme a les finestres. Recorda, però, que has de combinar un estor més fosc amb un altre de més clar.

Estor + cortines. Les cortines aporten a la decoració presència i elegància, mentre que l’estor li dona un aire més pràctic i funcional. Si vols canviar totalment l’aparença d’una estança, aposta per aquesta combinació i juga amb la barreja de teixits i textures de tots dos elements.

Personalitza el teu estor. Si t’agraden les manualitats, per què no t’atreveixes a decorar els teus estors? Pots pintar-los amb pintura especial, fer dibuixos amb pinzells o optar per qualsevol altre tècnica decorativa.

Amb vinils. Si utilitzes vinils per decorar el teu estor enrotllable, l’ideal és que siguin d’una mida reduïda i en un estor que no tingui un moviment diari excessiu. Pensa que estaran en continu moviment mentre pugem i baixem l’estor, fet que pot provocar que es desenganxin.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari