5 consells per rentar tèxtils i alliberar-se dels virus | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/09/2020

La roba amb què sortim al carrer pot tenir càrrega vírica, i ja sabem que els virus són capaços de sobreviure durant un temps als teixits. Per aquesta raó, és important rentar i desinfectar de manera eficaç les peces de roba i els tèxtils que hi estan en contacte.

No sacsegis la roba. El que mai s’ha de fer és sacsejar les peces abans de posar-les a la rentadora o ventilar, ja que aquest senzill moviment pot fer que el virus vagi a parar a altres superfícies.

Renta a 60º. És el principal consell per facilitar la penetració del detergent i perquè els virus són molt sensibles a la temperatura. Per tant, sempre que sigui possible utilitza aigua calenta per rentar la roba, les tovalloles i la roba de llit i eixuga-la completament a temperatura alta a l’assecadora. Per a la roba que no suporta temperatures superiors a 30º la recomanació és afegir a la caixa del suavitzant 50 ml de vinagre. Per a les peces que no es poden rentar es recomana ventilar al sol i planxar amb vapor.

Augmenta la freqüència. L’ideal seria rentar la roba cada vegada que es surt al carrer, però com que això no és mediambientalment sa, pots acumular les peces usades en un cistell de la bugada amb tapa que pugui ser desinfectat amb lleixiu un cop per setmana. També pots fer servir rentats curts més sovint.

Eixuga bé. Si tens assecadora utilitza-la amb més freqüència; si no, estén la roba a l’aire i al sol. Comprova que la roba és completament seca abans de guardar-la a l’armari, perquè els virus sobreviuen menys temps en els teixits quan estan secs.

Renta la mascareta. Les màscares tèxtils s’han de rentar molt sovint. Es recomana separar-les de la resta de roba i fer-ho en aigua calenta i en programa llarg. Una altra opció és rentar-les a mà.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari