Publicat el 10/03/2022

Relacionem els herbicides amb substàncies químiques nocives per al planeta i els éssers vius, però hi ha remeis casolans per eliminar les males herbes que no perjudiquen tant el medi ambient. Te n’oferim quatre de les més recomanades pels experts en jardineria:

 

Aigua bullint. Posa a bullir en una olla aigua de l’aixeta i quan estigui a punt aboca-la amb cura sobre les males herbes. Ves molt amb compte, perquè l’aigua bullint no selecciona, i si no ho fas amb precisió podries matar altres plantes properes. Hauràs d’anar repetint el procés perquè aquest truc mata les males herbes, però no acaba amb elles d’arrel.

Paper de diari. Col·loca diversos fulls de paper de diari sobre les zones amb herbes que vulguis eliminar. El paper de diari evitarà que els toqui el sol i que germinin, i també que arribin llavors per l’aire a la terra.

Suc de llimona. Omple amb aquest líquid una ampolla amb polvoritzador i ruixa amb ell les males herbes. Els experts asseguren que aquest remei les elimina en un parell de dies.
Sal. Com que aquest mètode té un efecte nociu per al sòl, s’aconsella aplicar la sal directament sobre les fulles de les males herbes, i no amarar tota la terra. Per fer-ho, dissol una part de sal en vuit parts d’aigua calenta i afegeix-hi un polsim de sabó líquid (això ajudarà a fer que la solució s’adhereixi a les fulles). Posa la barreja en una ampolla d’esprai, cobreix les plantes que vulguis preservar i ruixa amb aquest producte les males herbes.

Redacció La Clau

Deixa un comentari