Publicat el 08/10/2020

Per a molts motoristes el vent és molt més perillós que la pluja. Els canvis de direcció de l’aire quan circulem en moto ens desestabilitzen i ens poden fer perdre la trajectòria.

Però no tots els vents són iguals. Un vent frontal ens frenarà però no ens desestabilitzarà, només ens anirà frenant i ens obligarà a reduir una o dues marxes. Un vent que ens arribi del darrere ens ajudarà en la marxa, però no serà incòmode. Un vent lateral i a ratxes, en canvi, és el més difícil de controlar.

  • Mai no perdis la calma ni et fiquis en llocs estrets entre cotxes. Deixa força espai amb els altres vehicles, perquè és possible que la moto se surti bastant de la trajectòria.
  • Assegura’t que el teu equipatge ocupi el menor espai possible i que està ben assegurat a la moto, intentant centrar el pes perquè sigui tan aerodinàmic com es pugui.
  • Adopta una postura de conducció aerodinàmica. Si el vent és frontal o d’esquena, apropa el cap, el tors i les cames al dipòsit, fica els colzes cap endins i agafa amb fermesa el manillar.
  • Utilitza el teu cos per contrarestar el vent lateral. Decanta el cap i les espatlles cap al costat pel qual pega el vent, i utilitza el peu i el genoll de la banda contrària per contrarestar la seva força.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari