Publicat el 22/12/2020

Poques èpoques de l’any són tan lluminoses com les festes de Nadal. I és que els llums nadalencs són capaços de transformar qualsevol espai de la llar, donant-li un aire màgic i acollidor. Si vols il·luminar correctament casa teva aquestes festes, segueix les pautes que donen els experts:

Unifica el color de les llums. El to de la il·luminació ha de ser el mateix en tota l’estança. Si t’agrada l’efecte hivernal utilitza bombetes de color blau o blanc fred. Si prefereixes un ambient més acollidor tria blancs càlids.

Compte amb el color dels cables. Intenta que passin desapercebuts. En el cas de l’arbre de Nadal, es recomana que les llumetes tinguin un cable verd o transparent perquè es camuflin amb les branques.

Calcula bé la mida dels cables. Abans de comprar els llums has de tenir en compte la distància entre el lloc a decorar i l’endoll, si et caldrà un allargador i la mida d’allò que vols cobrir amb els llums. Per fer la mesura del que necessites, afegeix 1 metre i mig de més a l’ample o llarg de l’espai que vols il·luminar.

Si il·lumines l’exterior, assegura’t que els llum són els indicats. Llegeix amb atenció la descripció de cada fabricant, ja que no tots els llums serveixen per il·luminar els exteriors.

Tenim per costum utilitzar els llums només a l’arbre, però les possibilitats decoratives que ofereix la il·luminació nadalenca van molt més enllà. T’oferim algunes idees:

  • Remarca peces i racons. Utilitza llums de garlandes al voltant de la barana de l’escala o de les columnes, decora amb llumetes els capçals dels llits, els miralls, quadres i fotografies.
  • Agrupa diferents peces. Crea composicions que barregin adorns nadalencs amb llums. Poden ser centres de taula, corones o altres figures i has de jugar amb les formes i mides.
  • Il·lumina les finestres. Posa espelmes a l’ampit, garlandes de llums a la part superior, corones il·luminades o cortines de llum fetes amb tires amb bombetes que cauen.
  • Espelmes i més espelmes. No hi ha rés més casolà i càlid, i pots col·locar-les en qualsevol racó. Però si t’angoixa el perill de tenir-les enceses, decanta’t per les espelmes led que simulen una flama.
  • No t’oblidis de l’exterior. Hi ha un munt d’elements decoratius per il·luminar els exteriors de la casa: garlandes, llàgrimes, tubs led, figures, cartells lluminosos… També hi ha projectors que es col·loquen al jardí orientats cap a la façana i projecten motius nadalencs amb diferents patrons decoratius i colors.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari