Publicat el 15/10/2021

Els senyals que es realitzen des de qualsevol vehicle acostumen a fer-se amb el sistema de llums. Però pot passar que aquest sistema s’avariï durant la conducció i que el conductor hagi de fer servir indicacions manuals per advertir els altres de les maniobres que farà.

 

Les accions amb les mans estan destinades principalment a substituir els intermitents i la llum de fre. Totes s’han de fer amb el braç esquerre, que el conductor traurà per la finestreta del seu seient. En cap cas no s’ha de demanar al copilot que realitzi els senyals ni fer servir la finestreta contrària al lloc de conducció.

  • Desplaçament a l’esquerra: Si volem girar a l’esquerra quan tenim avariat l’intermitent, haurem de treure el braç esquerre per la finestra d’aquest costat i estendre’l amb el palmell de la mà cap avall.
  • Desplaçament a la dreta: En cas de voler girar a la dreta, traurem el mateix braç per la mateixa finestra i el mantindrem en un angle de 90°.
  • Marxa enrere: En aquest cas, estendrem el braç esquerre per la finestreta amb el palmell de la mà cap enrere per avisar la resta d’usuaris que volem fer marxa enrere.
  • Immobilitzar o estacionar el vehicle: Finalment, si el que està avariat és el llum de fre i volem aparcar o aturar el cotxe, traurem el braç esquerre per la finestreta i el mourem de dalt a baix amb moviments ràpids i curts.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari