Publicat el 13/09/2018

Les sèries de televisió no només entretenen, sinó que poden ser un bon mitjà per absorbir coneixements d’allò més variats.

Sobre història:

Jo, Claudi. Un dels millors productes televisius de tots els temps. Es basa en dues novel·les de l’escriptor britànic Robert Graves, Jo, Claudi i Claudi el déu i la seva dona Messal·lina, per relatar el regnat d’August i la successió d’emperadors que el van seguir a través d’una autobiografia fictícia d’un d’ells, Claudi.

The Crown. Ret homenatge en forma i contingut a una de les figures històriques més rellevants del segle XX: la reina Isabel II d’Anglaterra. Reflecteix tant les rivalitats polítiques com els romanços sorgits al voltant de la seva persona durant la segona meitat de la centúria.

Band of Brothers. Coproduïda per Steven Spielberg i Tom Hanks, aquesta minisèrie està ambientada a la Segona Guerra Mundial. Situa gran part de la trama a la Companyia Easy del 506è Regiment d’Infanteria Paracaigudista de l’Exèrcit dels Estats Units. Es basa en el llibre de mateix títol escrit per l’historiador i biògraf Stephen Ambrose.

Vikings. Es basa en les llegendes de Ragnar Lodbrok, un dels herois més famosos de la cultura nòrdica, i dona una visió profunda d’aquesta civilització. Es tracta d’una coproducció posada en marxa entre el Canadà i Irlanda per a The History Channel.

Sobre ciència:

Bones. És una adaptació de l’obra de Kathy Reichs, famosa antropòloga nord-americana que ha abocat en els seus llibres la seva experiència després de treballar en casos destacats. Aporta una perspectiva realista sobre com d’importants són el pensament lògic i els mètodes científics, tant a l’hora de resoldre crims com en qualsevol àmbit de la vida.

Mr. Robot. Barreja de ciència ficció i mites sobre informàtica i Internet. La protagonitza un jove programador que de dia treballa com a enginyer de ciberseguretat, i de nit com a hacker i justicier.

Silicon Valley. Comèdia agredolça sobre els nerds que amassen fabuloses fortunes i fracassen estrepitosament ara mateix a la capital dels somnis tecnològics.

The Knick. Pren com a referència els primers passos de l’evolució de les tècniques quirúrgiques. Les operacions d’apendicitis, els raigs X i l’ús recreatiu de la cocaïna són algunes de les novetats que arriben a un hospital novaiorquès de principis del segle XX.

The Big Bang Theory. La ciència, com la física, l’astronomia o les neurociències, es cola com a protagonista en cada capítol d’aquesta comèdia. Conforma un món de relacions humanes divertides amb la ciència com a rerefons i ajuda a entendre moltes de les teories de la física, encara que de forma molt elemental.

Sobre temes legals:

Ally McBeal. Es va estrenar el 1997 i va ser un èxit des del seu primer episodi per la seva originalitat. La sèrie segueix les aventures d’una jove advocada que treballa en un despatx de Boston.

The Good Wife. Radiografia com cap altra sèrie el temps en què vivim. Se centra en el personatge d’Alicia Florrick, una esposa fidel i devota fins que el seu marit, fiscal de l’Estat d’Illinois, és condemnat a presó per malversació de fons i escàndol sexual. L’Alicia torna a exercir l’advocacia per tirar endavant la seva família.

Damages. Thriller legal ambientat a Nova York. Les seves trames fan referències directes a escàndols recents de la societat americana. Parla sobre la veritable naturalesa del poder i de l’èxit i dels secrets que els envolten.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari