12 consells per tenir una casa lliure de mosquits | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/07/2020

 

Quan arriba l’estiu és necessari que facis alguns canvis a casa teva i al teu jardí o terrassa si vols evitar que hi entrin els mosquits. Abans que res, tingues present que aquests insectes deixen les seves larves a l’aigua, per tant evita deixar qualsevol recipient on se’n pugui acumular.

 

 1. Retira els plats dels testos, ja que allà sempre s’acumula aigua. Després de les pluges, controla que no hagi quedat aigua acumulada al jardí. Fixa’t bé en els buits de les rajoles i en espais similars.
 2. Col·loca una malla antimosquits a totes les finestres. La millor solució perquè aquests insectes no entrin a casa és posar barreres entre ells i tu.
 3. Tapa tots els forats per on es puguin colar els mosquits. La seva mida microscòpica els permet entrar fàcilment a casa teva a través de talls i forats pràcticament invisibles. Busca esquerdes, talls, maons solts i fusta podrida i fes servir ciment per tapar les clivelles, canvia els maons danyats i repara la fusta.
 4. Instal·la portes que es tanquin soles, o portes amb mosquitera.
 5. Fes servir mosquiteres per al llit. Són molt efectives per evitar les picades, però només si els porus tenen unes mesures d’1,2 mm per 1,2 mm. També és recomanable mullar-les amb insecticides per augmentar-ne la protecció.
 6. Planta al jardí herbes repel·lents de mosquits, com tomaqueres o geranis.
 7. No utilitzis colònies que desprenguin olors dolces ni sabons amb perfums o aerosols per als cabells, ja que atrauen els insectes.
 8. Fes servir roba que cobreixi la pell (màniga llarga, pantalons llargs i mitjons) i evita els colors foscos i brillants, ja que atrauen els mosquits.
 9. Si has estès roba a l’exterior, sacseja-la abans d’usar-la.
 10. Sempre que obris una finestra, apaga els llums. Els insectes se senten atrets per les fonts de calor i els raigs infrarojos de les bombetes incandescents. Això no succeeix amb els llums LED, per tant decanta’t per aquest tipus d’il·luminació .
 11. Fes servir remeis naturals. Alguns productes naturals poden tenir efectes repel·lents, com un got de vinagre, i també l’ús de plantes aromàtiques com el romaní, el gerani mosquitera, la citronel·la, l’eucaliptus, la farigola i l’alfàbrega. Podem posar-los a la nit a les finestres o bé a la taula si sopem a la terrassa o al jardí. També pots utilitzar espelmes amb olis repel·lents.
 12. Dorm amb endolls vaporitzadors de repel·lent. Són dipòsits de líquid que s’escalfa en endollar el dispositiu al corrent i s’evapora, creant un ambient amb olors que molesten el mosquit. Convé encendre’ls quan anem a dormir i no hem d’oblidar apagar-los al matí per no malgastar-los.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari