Publicat el 19/07/2019

Si casa teva no té aire condicionat hi ha uns quants trucs que t’ajudaran a mantenir-la ben fresca:

Ajuda’t de persianes i portes. En les hores del dia en què la casa rep més llum solar, abaixa les persianes i tanca les cortines. Si tens tendal també és el moment d’abaixar-lo per evitar que la calor exterior entri a dins. Torna a obrir-ho tot quan el sol hagi caigut i aprofita els corrents d’aire. Obrir les portes durant la nit ajuda a refrigerar les diferents estances de la casa.

Evita les fonts de calor. Tenir posades massa llums o utilitzar electrodomèstics fa que la temperatura creixi. Procura no fer servir el rentaplats, la rentadora o el forn en les hores més càlides del dia.

Fes servir ventiladors. Pots posicionar el ventilador a certa distància i col·locar un bol ple de gel i sal gruixuda davant per refrescar l’aire que circula.

Aprofita les plantes. Si tens vegetació a la terrassa o a les finestres, regar-les ajudarà a refrescar l’ambient. Un altre truc és deixar un gibrell d’aigua i omplir-lo a mesura que es vagi evaporant. Dins de casa, les plantes de fulles verdes i grans ajuden a refrescar l’ambient.

Encén la campana extractora d’aire. A més de fer fora el fum i les males olors, t’ajudarà a renovar l’aire a la cuina i, amb això, rebaixar la temperatura.

Utilitza els corrents d’aire. Intenta que el vent fresc circuli. Les finestres que donen a patis interiors solen ser les que més aire fresc poden rebre.

Fes servir roba de dormir de cotó o seda. Aposta per teixits naturals, ja que en ser transpirables solen acumular menys calor.

Ventila a primera o darrera hora del dia. Els dormitoris tan bon punt et llevis perquè l’aire es renovi després de tota la nit. La resta de la casa quan se’n vagi el sol, que és quan menys calor farà.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari