Publicat el 19/08/2019

La perspectiva d’anar-se’n de vacances és molt suggeridora, però no convé tancar simplement la porta i marxar. Si ho fem, ens arrisquem a trobar-nos alguna sorpresa desagradable provocada per l’aparició d’insectes o algun accident domèstic. Per evitar-nos possibles ensurts, el millor és seguir aquests consells:

 1. Tanca bé portes i finestres. Abans de posar rumb a un destí idíl·lic, assegura’t que totes les portes i finestres estan ben tancades. Tingues especial cura amb les que donen a patis interiors, ja que són les favorites dels lladregots.
 2. Fes neteja. Per pal·liar la síndrome postvacances res millor que arribar a casa i trobar-la neta i endreçada.
 3. Revisa la cuina. Sigues previngut i fes un repàs al teu rebost perquè no hi hagi res que caduqui mentre ets fora i es pugui fer malbé. No oblidis netejar l’interior dels armaris, ja que les molles o les restes de menjar poden atraure insectes.
 4. Neteja i buida la nevera. Deixa-la el més buida possible i neta per tal que quan tornis no trobis restes de menjar podrides ni colònies de fongs.
 5. No deixis escombraries. Si ho fas, corres el perill que a la tornada et trobis amb una plaga d’insectes a la cuina.
 6. Endreça i neteja la cambra de bany. A més de deixar tot al seu lloc i els pots buits a la galleda de reciclatge, aprofita per netejar i desinfectar el lavabo, els sanitaris, la dutxa i la banyera. No es tracta de treure brillantor, però sí de deixar-ho a punt perquè la teva primera dutxa estigui lliure de males olors i taques no desitjades.
 7. Talla l’aigua. Mai no se sap quan pot haver-hi una avaria a l’edifici, per tant millor tanca la clau general d’aigua. Així t’asseguraràs de no haver d’entrar a casa amb barca.
 8. Utilitza temporitzadors. Són uns aparells que regulen l’encesa i apagada a unes hores determinades. Si els programes per encendre els llums i la ràdio cada dia, donarà la sensació que hi ha gent a casa.
 9. Desendolla els aparells. Amb apagar-los no n’hi ha prou, has de desendollar el televisor, l’ordinador, l’equip de música, el wifi… L’stand by consumeix llum i es nota quan arriba la factura.
 10. Pensa en les plantes. El millor és que algú que visqui a prop teu se n’encarregui. Si això no pot ser, col·loca les plantes d’interior a prop d’una de les persianes, que no tancaràs del tot per tal que rebin una mica de claredat. Fica els testos en un gibrell de plàstic amb aigua com a mínim fins a la meitat.
 11. Deixa una còpia de les claus a una persona de confiança. En cas que hi hagi una emergència mentre no hi ets, aquesta persona et podrà donar un cop de mà.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari