Publicat el 06/08/2022

No malbaratar aliments és fonamental. Per això, compartim deu trucs per guardar les sobralles a la nevera:

 

  1. Guarda les sobres en un recipient poc profund per a accelerar la refrigeració i amb tapa.
  2. Els aliments cuinats no es poden deixar a temperatura ambient. Decideix si els guardaràs en el frigorífic o al congelador abans que passin dues hores.
  3. Abans de ficar les sobres a la nevera, espera que es refredi; si no, gastaràs més energia.
  4. És convenient que a la nevera aquestes sobralles estiguin per sota de 5 °C. I si les reescalfes, fes-ho a més de 60 °C de temperatura: així s’evitarà la proliferació bacteriana.
  5. Si t’han sobrat conserves enllaunades, treu-les de la llauna i passa-les a un recipient de plàstic o vidre.
  6. Intenta que el teu frigorífic no estigui ple de gom a gom.
  7. Val més que separis els aliments crus dels cuinats: minimitzaràs el risc de contaminació creuada.
  8. Si t’ha sobrat sopa de peix o marisc, vigila, perquè fermenta amb facilitat!
  9. És convenient marcar la data en els paquets abans de congelar-los.
  10. Cal emprar recipients de vidre o plàstic hermètics, paper d’alumini o film transparent per conservar els aliments.

 

Consumer/eroski.com/ AMIC

Deixa un comentari