Publicat el 20/01/2022

El pas del temps i l’ús que fem de la nostra llar fan que es vagi deteriorant per més cura que hi posem. Per sort, hi ha algunes solucions senzilles per fer una rentada de cara a la casa i que ofereixi un aspecte més nou. Asseguren els experts que amb aquests deu petits arranjaments decoratius es pot canviar completament l’aspecte d’un habitatge.

 

Fundes de sofàs, butaques i cadires. Són les grans aliades dels canvis d’imatge i rejoveniment. Amb el pas del temps tendeixen a veure’s envellides, per la qual cosa canviar-les per unes de noves és una manera fàcil i ràpida de renovar els ambients.
Tèxtils. La roba de llit, les mantes de sofà i els coixins també permeten aconseguir canvis radicals a casa. Convé, doncs, substituir-los si volem donar una imatge diferent als ambients.

Revestiments sintètics. Cobrir qualsevol paret amb revestiments de vinil o PVC és una solució senzilla per rejovenir l’aspecte d’una casa. Hi ha un munt de dissenys pensats per a tot tipus d’estils decoratius.

Catifes i moquetes. Vesteixen el terra i amaguen possibles defectes. Com que hi ha una àmplia varietat de dissenys, materials i colors, pots utilitzar estores i moquetes durant tot l’any.

Cortines. Substituir-les ajuda a canviar la decoració dels ambients. A més poden servir per separar diferents zones o donar intimitat a un racó.

Distribució dels mobles. Reorganitzar el mobiliari és una forma ràpida i fàcil de renovar l’aspecte d’una habitació. Pots canviar la perspectiva del teu menjador, per exemple, col·locant el sofà i la taula de manera diferent.

Rajoles del bany. Hi ha molts tipus de pintures amb tractament per a zones humides que ajuden a rejovenir l’aspecte del bany. També pots utilitzar peces viníliques per a parets i terra.

Plantes i flors. Els arranjaments florals donen molta vida als ambients: rebedors, passadissos, banys, sales… Informa’t sobre quines varietats són les més adients, perquè no totes les plantes naturals són apropiades per a tots els llocs.

Fronts de cuina i tiradors. Pots substituir-los per uns de nous, o bé conservar-los i renovar-ne l’aspecte amb pintura, esmalt o laques.

Fusta. El terra, la fusteria, les bigues o les superfícies dels mobles es desgasten, així que és important reparar-los, donar-los llustre i nodrir-los.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari