Publicat el 22/04/2019

Ja sigui perquè la major part del que hem après en tasques domèstiques és heretat o perquè la manca de temps ens obliga a buscar dreceres que es permetin tenir la casa neta, cometem una sèrie de mals hàbits de neteja que convé deixar de banda.

Apilar tovalloles humides
Quan llencis la tovallola al cistell de la roba bruta comprova que no estigui humida. Si ho està, podria generar olor d’humitat en la resta de peces i, fins i tot, la proliferació de floridura i bacteris. Sempre que et dutxis i facis servir la tovallola, estén-la com més aviat millor perquè s’assequi.

Fer servir massa sabó
Les fórmules dels productes de neteja estan dissenyades per ser efectives amb les quantitats que s’indiquen en els envasos. Si saturem de netejador una zona, sol ser difícil retirar-lo i deixem restes que fan que la brutícia s’enganxi més fàcilment.

No netejar els netejadors
La rentadora acumula olor d’humitat o floridura; el filtre de l’aspiradora s’embruta com la resta d’eines que fem servir per netejar. Mantenir tots aquests elements nets ens estalviarà temps i diners.

Utilitzar la mateixa baieta
Quan netegem el bany amb la mateixa baieta per a tot, portem gèrmens d’un lloc a un altre. Cal fer servir diferents baietes per netejar el vàter, la banyera o la dutxa, i el lavabo.

No llegir les instruccions
Molt sovint apliquem productes sobre qualsevol superfície sense tenir en compte si són delicades. És una de les conseqüències de no haver llegit les instruccions d’un producte de neteja; l’altre és que no aprofitem tot el seu potencial.

Netejar de baix a dalt.
Quan traiem la pols hem de començar per la part superior dels mobles i acabar per terra, amb l’aspiradora. Així evitarem treballar el doble.

Aplicar el producte directament
Es tracta d’una pràctica molt habitual, però és un greu error perquè saturem la superfície de producte i després és més complicat treure’l i solen quedar restes. El correcte és aplicar el netejador sobre el drap i netejar amb ell la superfície.

Netejar els vidres a la llum del sol
La calor solar fa que el netejavidres s’assequi molt ràpidament i que no el retirem del tot amb el drap, amb la qual cosa el deixem opac i ratllat.

No deixar actuar els productes
Quan apliquem el producte de neteja passem immediatament el drap per retirar-lo. Però es necessiten uns 30 segons com a mínim perquè les substàncies comencin a actuar degudament sobre les superfícies. Per tant, el correcte és deixar-los actuar i després fregar, aclarir i secar.

Acumular plats a l’aigüera
Procura rentar-los sempre després de cada àpat, sense deixar que s’amunteguin. Els bacteris que es poden acumular en una pila de plats bruts són innombrables.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari