Publicat el 10/12/2020

Quan arriba el moment de canviar d’habitatge és normal que tinguem por, a causa de la mala fama que tenen les mudances. Per evitar aquesta sensació, repassem aquells aspectes que cal tenir en compte:

Planifica amb antelació. La planificació i l’ordre són la clau d’una mudança. És important que dos mesos abans del trasllat al nou habitatge comencis a empaquetar el que fas servir amb menys freqüència, i que decideixis què vols conservar i què no.

No donis per fet que fer la mudança pel teu compte serà més rendible. Si la mudança és local i de poca envergadura, tens experiència en aquest tipus de trasllats i un grup d’amics disposats a ajudar-te, potser mudar-te sense ajuda professional sigui una opció factible. Si no és el cas, una empresa de mudances t’alliberarà de gran part de l’estrès que comporta un trasllat.

Empaqueta correctament. Utilitza paper de bombolla per a la vaixella i objectes delicats, suro per als dispositius electrònics, fundes protectores per als matalassos i caixes de cartró per guardar la roba.

No sobrecarreguis les capses. Malgrat que com menys caixes hi hagi menys viatges farem, pensa que un excés en la càrrega i descàrrega pot comportar una lesió d’esquena.

Etiqueta les caixes. Tot el que surti d’una zona de la casa cap a un altre habitatge ha d’indicar el seu contingut i a quina habitació de la nova llar correspon. Això t’ajudarà en el moment de desempaquetar i col·locar les coses al seu lloc, així com a identificar els objectes fràgils per poder tractar-los amb més cura.

Desconnecta la nevera dos dies abans. Si no vols haver d’estar picant gel, el millor és que desendollis la nevera com a mínim dos dies abans del trasllat. D’aquesta manera podràs netejar-la i traslladar-la correctament.

Dona d’alta els subministraments. Els proveïdors de subministraments acostumen a ser bastant lents en aquest aspecte i solen requerir alguns tràmits que haurem de dur a terme amb setmanes d’antelació a la nostra arribada al nou habitatge.

Fes una llista de la mudança. Fer inventari de totes les coses que t’enduràs a la teva nova llar és una bona manera d’organitzar-te, i d’assegurar-te que hi arriba tot.
Llença allò que no necessites. Una mudança és una bona ocasió per fer neteja. A més, estalvies embalatges.

Tingues una assegurança. Tenir els objectes valuosos assegurats és fonamental per no tenir disgustos durant la mudança. No només per possibles trencaments, sinó també per pèrdues. Per desgràcia, si ets tu qui s’encarrega de la mudança no podràs contractar una assegurança pel teu compte. Hauràs de fer-ho a través d’una empresa de mudances, ja que la majoria d’asseguradores no cobreixen els objectes que no han estat embalats per professionals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari