Publicat el 18/02/2016

El proper 28 de febrer arriba la IV edició de la Marina Trail, la cursa que organitza La Salle Premià de Mar amb PROIDE, ong de cooperació internacional amb seu al municipi. Una cursa indispensable per als que vulguin unir esport i solidaritat.

La cursa es divideix en dues per corredors. La cursa principal de 1.900 metres. A la cursa curta l’exigència es redueix a la meitat: 12 Km i uns 900 metres de desnivell acumulat. Al marge de les dues principals curses de la Marina Trail, des de l’any 2014, existeix la Cursa Kids que es realitza per a menors de 12 anys en les instal·lacions de l’escola La Salle Premià.

La Marina Trail és només possible gràcies al voluntariat perquè aglutina desenes de  persones que es coordinen durant 6 mesos per assolir l’objectiu final.

La cursa va néixer d’un grup de voluntaris de PROIDE vinculats amb l’escola La Salle Premià (professors/es, pares, mares i ex- alumnes). Aquestes persones, amants de l’esport, de l’acció col·lectiva de servei, i de la vocació solidària vers als pobles desafavorits del nostre món, van integrar al 2013 totes tres inclinacions per crear aquesta cursa que ja des del primer moment va ser tinguda molt en compte en el calendari dels aficionats del running.

Una cursa que canvia vides
Tots els beneficis que s’aconsegueixin amb la cursa aniran destinats a un projecte solidari de PROIDE. En aquest edició, volem equipar el taller de fleca del Colegio Signos de Fe. Aquesta escola està ubicada a un assentament humà de la capital del Perú, Lima. Malauradament aquests nois i noies tenen menys oportunitats que la resta de joves de la ciutat com a conseqüència de la pobresa i és per això que l’escola, a més de donar-los l’educació formal, els ofereix tallers de formació professional. L’objectiu és proporcionar als alumnes els coneixements, habilitats i destreses necessàries per tal que puguin trobar oportunitats professionals en els sectors alimentari, tèxtil o la informàtica un cop acabin els seus estudis.
Més informació del projecte: http://marinatrail.cat/projecte-solidari-2/

La cursa en números
– A les edicions precedents han participat  550 corredors. El 2013 és quan es va inaugurar la cursa Kids on hi van participar al voltant de 100 nens i nenes.
– En les 3 edicions precedents han col·laborat entre 120 i 150 voluntaris respectivament, amb un reconeixement especial per la seva magnífica actitud de suport al corredor, expressat obertament a les valoracions que van fer arribar els mateixos participants en una enquesta de satisfacció.
– Més d’un miler d’espectadors i visitants a cada edició, a les instal·lacions de La Salle Premià, on es
donava la sortida i l’arribada i on es vivia un espectacular dia festiu, farcit d’activitats per a grans i menuts. També cal assenyalar el generós nombre d’animadors que s’aplega sempre al llarg de tot el recorregut.
– 4.500 visites a la web, una web dinàmica donant informació de tot el que succeeix al voltant de la prova, tant pel que fa referència a allò esportiu, com de servei i solidari.
– Més de 20 entitats ens han donat suport, dotant de recursos a la prova, col·laborant i patrocinant-la. http://marinatrail.cat/

Deixa un comentari