Publicat el 31/08/2021

La 47a edició de la Festa de la Verema d’Alella arrenca amb un programa d’allò més ambiciós

 Del 2 al 8 de setembre, la viticultura i la gastronomia seran les protagonistes, amb tot un seguit d’activitats que van des de tastos i visites a cellers, fins a activitats infantils, música, propostes de verema i fins i tot, per primer cop, un aperitiu del Most Festival, amb la projecció de dues pel·lícules a l’Espai d’Arts Escèniques: L’âge d’or (dissabte 4 de setembre a les 19h, Gran Premi del Jurat Collita 2021, i Vignes dans la rouge (diumenge 5 a les 19h), Premi Sostenibilitat de l’edició d’enguany.

L’acte inaugural de la Festa de la Verema tindrà lloc el divendres 3, a les 19:30h, a l’Hort de la Rectoria, amb la benvinguda per part de Marc Almendro, alcalde d’Alella, i la proclamació de la pubilla 2021. A continuació, els assistents podran gaudir de la projecció del documental La Terra de la Pansa Blanca.

Activitats destacades
Entre les activitats destacades del programa d’aquesta 47a edició, la Tallada de Raïm (dijous dia 2) que protagonitzen els més petits d’Alella a la vinya testimonial de Can Magarola, o la Matinada de Verema (diumenge 5 de setembre a les 6h) una experiència única per als més matiners, que podran veure la sortida del sol mentre veremen, i gaudir després d’un bon i merescut esmorzar.

Tampoc faltarà el Tast Jove de Vins (dissabte 4 de setembre a les 19h), de la mà del sommelier alellenc Marc Guallar. Enguany amb una novetat: conèixer el maridatge del vi amb les tapes de La Vinícola. I també de maridatges va el Tast amb Personalitat, 3 sessions que uneixen vi i gastronomia i que enguany estaran guiades per Xavi Nolla (dilluns 6, a les 20h), Sílvia Culell (dimarts 7, a les 20h) i Joan Lluís Gómez (dimecres 8 a les 20h).

Una altra de les activitats previstes enguany és la visita guiada al Celler Romà de Vallmora, a Teià. També els cellers i viticultors de la DO Alella oferiren durant aquests dies visites guiades per ensenyar com són i com es treballa a casa seva. A més de conèixer les instal·lacions i els processos d’elaboració del vi, els assistents els podran degustar i gaudir de primera mà.

Concurs de Tapes + Vi
El cap de setmana del 3, 4 i 5 de setembre, els bars i restaurants de l’Alella oferiran una selecció de tapes maridades amb copes de vins de la DO Alella. A més de gaudir de les diferents propostes gastronòmiques, aquells que vulguin podran participar en el concurs Tapes + Vi. Per fer-ho, hauran de tastar 4 tapes de diferents establiments i aconseguir els respectius segells. Un cop omplerta la butlleta del concurs entraran en el sorteig de 2 experiències enoturístiques a La Terra de la Pansa Blanca.

Redacció
Imatge i Font: Enoturisme DO Alella

 

 

Deixa un comentari