Arriba a Vilassar de Mar l’exposició -1911. Sobreviure a la tempesta- | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/11/2011

Fins al 27 de novembre al Museu Monjo-Museu Municipal es podrà admirar l’exposició que rememora el terrible temporal marítim del 1911, que va deixar prop de 150 morts a la costa, des del Maresme fins a València. Entre les víctimes, 9 vilassarencs.
“1911. Sobreviure a la tempesta” recorda el tràgics fets ocorreguts a l’entorn del 31 de gener de 1911, quan un temporal inesperat va agafar desprevinguts a pescadors i mariners que es trobaven a la mar. Produïda per l’Arxiu Municipal i el Museu d’Història de Cambrils, consta d’una vintena de plafons que expliquen les llargues hores de lluita de les embarcacions i barques de pesca contra el vent i les onades, que van arribar a superar els 9 metres d’alçada. Moltes es van salvar però d’altres es van estavellar o perdre dins el mar.
L’exposició parla de les pèrdues materials i humanes, però també de com es va fer el salvament i rescat de nàufrags, les campanyes de solidaritat que després es van impulsar per ajudar als afectats així com el ressò que els fets van tenir a la premsa.

Deixa un comentari