Arrenquen les gales internacionals de màgia, plat fort del Festival Internacional de Màgia de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/02/2012

Durant tot el cap de setmana, la millor màgia internacional envaeix Badalona. El públic decidirà quin es el millor espectacle de les gales, que diumenge s’endurà el Premi Li-Chang.


L’alcalde Xavier Garcia Albiol farà entrega de la Menció Honorífica que concedeix anualment el Festival. Aquest any s’ha reconegut la llarga carrera artística i trajectòria professional del Màgic Andreu.
Arriba el plat fort de la XII edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona Memorial Li-Chang. Es tracta de les gales internacionals, que se celebraran al llarg de tot el cap de setmana al Teatre Zorrilla: divendres 24 a les 21h; dissabte 25 a les 21h; diumenge 26 a les 12h i a les 19h. Cada gala és un espectacle creat únicament pel festival i compta amb la direcció artística d’Enric Magoo.
Mags de reconegut prestigi internacional, així com noves promeses oferiran números de diferents especialitats: il·lusionisme, teatre negre, manipulació, pick pocket (l’art de robar amb guant blanc), etc. Els protagonistes de les gales seran: Les Chapeaux Blancs, espectacle de teatre negre dels francesos Jerome Helfenstein i Claude Brun; HyunJoon Kim, mag emergent arribat de Corea amb diversos premis internacionals que es dedica a la manipulació clàssica; Aliskim i Luna, parella de mags catalans que es dedica a les grans il·lusions i que ha estat guardonada amb el Gran Premi Nacional d’aquest especialitat; Francisco Aparicio, mestre madrileny en l’art del pick pocket; Xavier Tàpies, mag català dedicat a la manipulació que utilitza les noves tecnologies per crear històries impossibles.
Premi Li-Chang
Durant les gales de divendres, dissabte i diumenge al matí els espectadors podran votar al mag o grup més ben valorat de l’espectacle
. Aquesta votació popular serà la que determinarà el  guanyador del Premi Li-Chang, que es lliurarà durant la sessió de tarda de la gala del diumenge 26 de febrer.
Entrega de la Menció Honorífica del Festival al Màgic Andreu
Coincidint amb la Gala Internacional del divendres 24 de febrer es farà entrega de la Menció Honorífica que atorga cada any el Festival. Aquest any s’ha reconegut la trajectòria del Màgic Andreu, que rebrà la Menció de mans de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol. El jurat li ha concedit en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional, marcada per una constant divulgació del món de la màgia. En els més de 33 anys que el Màgic Andreu fa que es dedica a aquest món ha estat un element de referència en el foment i la divulgació de la màgia tant a Catalunya com a tot l’Estat espanyol. Gràcies a ell, un mag mediàtic, moltes persones han conegut el món de la màgia. La seva carrera ha estat marcada per la divulgació, l’afany de ser didàctic i el bon humor. A més, també desenvolupa una faceta solidària amb l’Associació Som-riures Sense Fronteres, que ell mateix va crear l’any 2002.
La màgia arriba a tots els racons de Badalona
El mes de febrer és el mes de la màgia a Badalona. I és que després de dotze edicions, el Festival de Màgia és una de les cites culturals més consolidades de la ciutat. Aquest cap de setmana se celebren les gales internacionals amb els millors mags emergents del món. El cap de setmana passat va ser el torn de dos grans espectacles de màgia amb Anthoy Blake i el Mag Edgar. A més, durant les últimes setmanes també s’ha apropat la màgia a tots els racons de la ciutat amb tallers als centres cívics i actuacions a les biblioteques. El Festival Internacional de Màgia també representa un homenatge al badaloní Joan Forns i Jordana més conegut com Li- Chang una figura de la màgia més perfeccionista, i que segons Joan Brossa va ser l’últim mestre de l´il·lusionisme català. El festival compta amb la direcció del mag Enric Magoo.

Deixa un comentari