Arrenca la XII edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona Memòrial Li-Chang | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/02/2012

La presentació s’ha fet al Teatre Zorrilla de Badalona i ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura de Badalona, Montserrat Salgado, la gerent de Badalona Cultura, Naomí Daniel, i el director artístic del Festival, Enric Magoo.


Del 17 al 26 de febrer el Festival Internacional de Màgia de Badalona Memorial Li-Chang celebra la seva dotzena edició, convertint-se en el festival degà de Catalunya i envaint tots els racons de la ciutat.
Anthony Blake i el mag Edgar, protagonistes destacats d’aquesta edició.


La màgia arriba a tots els racons de Badalona
El mes de febrer és el mes de la màgia a Badalona, i és que després de dotze edicions el Festival de Màgia és una de les cites culturals més consolidades de la ciutat. El Festival Internacional de Màgia també representa un homenatge al badaloní Joan Forns i Jordana més conegut com Li-Chang una figura de la màgia més perfeccionista, i que segons Joan Brossa va ser l’últim mestre de l´il·lusionisme català. El festival compta amb la direcció del mag Enric Magoo.


Els plats forts del Festival se celebren entre el 17 i el 26 de febrer. A més, durant les dues setmanes prèvies tot Badalona ja ha estat respirant l’esperit del festival amb diferents activitats paral·leles: des de tallers per nens i adults als centres cívics de diferents barris a actuacions a les biblioteques municipals. El director artístic del Festival, Enric Magoo, ho ha resumit amb la següent frase: “volem que la il·lusió arribi a tots els racons de Badalona. I ho fem amb la voluntat de crear futurs aficionats a la màgia”.


Una aposta cultural del govern de Badalona
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Montserrat Salgado, ha destacat que el Festival “és un projecte prioritari per Badalona perquè és un festival únic a Catalunya i perquè traspassa fronteres, aconseguint ressò internacional”. A més, ha afegit que “la voluntat de l’Ajuntament és continuar impulsant-lo en un futur”. En la mateixa línia s’ha expressat la gerent de Badalona Cultura, Naomí Daniel, que ha destacat que “Badalona, ciutat de màgia és la marca cultural de Badalona”. Per això ha deixat clar que, tot i la crisi, que ha obligat a reduir el pressupost del festival al voltant d’un 25%, la premissa d’aquesta edició ha estat “mantenir el llistó de qualitat en un nivell molt alt, amb presència de mags de nivell internacional”. “Ho hem aconseguit, ja que és un Festival tan atractiu i amb tanta qualitat com en edicions anteriors”, ha afegit. Enric Magoo, director artístic del Festival, ha confirmat que “tot i les retallades, el Festival manté la màxima qualitat”. El pressupost per a aquesta edició del Festival és de 60.000 euros.


Gales Internacionals de màgia
El plat fort del festival són les Gales Internacionals que se celebraran el cap de setmana del 24, 25 i 26 de febrer al Teatre Zorrilla
. Es tracta d’un espectacle creat únicament pel festival i que compta amb la direcció artística d’Enric Magoo.
Mags de reconegut prestigi internacional, així com noves promeses oferiran números de diferents especialitats: il·lusionisme, teatre negre, manipulació, pick pocket (l’art de robar amb guant blanc), etc.
Els protagonistes de les gales seran: Les Chapeaux Blancs, espectacle de teatre negre dels francesos Jerome Helfenstein i Claude Brun; HyunJoon Kim, mag emergent arribat de Corea amb diversos premis internacionals que es dedica a la manipulació clàssica; Aliskim i Luna, parella de mags catalans que es dedica a les grans il·lusions i que ha estat guardonada amb el Gran Premi Nacional d’aquest especialitat; Francisco Aparicio, mestre madrileny en l’art del pick pocket; Xavier Tàpies, mag català dedicat a la manipulació que utilitza les noves tecnologies per crear històries impossibles.


Espectacles als teatres: Anthony Blake i mag Edgar
En aquesta edició del Festival també es podrà gaudir amb dues propostes artístiques diferents: l’espectacle de Anthony Blake, Solo Blake, i el show del mag Edgar, Dejà Vu. Anthony Blake presenta el seu espectacle Solo Blake centrat en el recull dels millors moments a l’escenari. El mentalista més reconegut de l’estat espanyol deixarà bocabadat al públic amb els millors números de la seva carrera. I el mag Edgar, amb el seu espectacle Dejà Vu,  introduirà al públic en una aventura desconeguda i sorprenent. La màgia unirà present i futur i el que és possible i el que no en un espectacle d’il·lusió i màgia.


Menció Honorífia del Festival i Premi Li-Chang
Durant les gales de divendres, dissabte i diumenge al matí els espectadors podran votar al mag o grup més ben valorat de l’espectacle.
Aquesta votació popular serà la que determinarà el guanyador del Premi Li-Chang, que es lliurarà durant la sessió de tarda de la gala del diumenge 26 de febrer. D’altra banda, durant la gala de divendres 24 també s’atorgarà la Menció Honorífica del Festival a una personalitat del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional.

Deixa un comentari