Publicat el 03/03/2020

De l’1 de març al 30 d’abril,  la comarca s’omplirà novament amb les propostes dels municipis i dels restaurants al voltant d’aquest preuat producte gastronòmic

Activitats com la Ruta gastronòmica de la tapa del pèsol, la degustació de menús de Pesolada, tallers, concurs de cuina, i molt més, s’entrellacen amb les més diverses i saboroses propostes culinàries.
El pèsol, conegut també com “la perla verda del Maresme”, és un dels llegums amb més tradició de la nostra comarca. Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, els mesos de març i abril, nombroses localitats convoquen activitats de divulgació gastronòmica d’aquest producte de la terra, tan preuat com valorat a la cuina i a la taula.
El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques ‘Temps de Pèsols’, en les quals es podrà gaudir de la degustació de menús i plats elaborats amb pèsols del Maresme en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament dels productors.

Un programa d’actes per  a tots els gustos gastronòmics
El ‘Temps de pèsols’ permetrà, a tothom que vulgui, conèixer i degustar aquest preuat producte de la terra. Ajuntaments, restaurants i productors mostren aquests dies les excel·lències d’aquest llegum tan vinculat a la comarca.
El programa inclou destacades cites culinàries com la Pesolada de Caldes d’Estrac, amb la Ruta gastronòmica de la tapa del pèsol; la 21a Festa del pèsol garrofal de Llavaneres i les XXIII Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, a més de les més suggerents propostes cuinades pels restaurants del Maresme.
El pèsol torna a ser el protagonista indiscutible aquests dies a la comarca.

Es pot consultar el programa al web: https://www.costadebarcelonamaresme.cat/sites/default/files/noticies/adjunts/programa_temps_de_pesols.pdf

 

 

Deixa un comentari