Publicat el 27/05/2017

Les successives campanyes permeten descobrir que les banyes no eren un tret distintiu dels mascles

Els arqueòlegs han trobat un nou esquelet de bòvid de fa 3,1 milions d’anys, el setzè descobert fins ara, al jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella (Selva).

L’exemplar conserva tots els ossos (més de 200) i s’ha trobat a uns 2 metres i mig de profunditat. La troballa evidencia la riquesa d’aquest jaciment del pliocè i el situa en importància al mateix nivell d’altres de la prehistòria (com els de Messel i Eikfield a Alemanya).
Els arqueòlegs responsables de l’excavació, Gerard Campeny i Bruno Gómez, expliquen que la descoberta dels bòvids ha permès aprofundir en l’estudi de la vida d’aquesta espècie i descobrir que, al contrari del què es pensava fins ara, les banyes no eren un tret distintiu dels mascles, perquè les femelles també en tenien.
A més dels animals, els estrats geològics del Camp dels Ninots també permeten estudiar com va ser el pas del clima tropical al mediterrani.

ACN Caldes de Malavella
Foto: En primer terme, una reproducció del bòvid; al fons, els arqueòlegs excavant l’esquelet descobert al Camp dels Ninots aquest 26 de maig

 

Deixa un comentari