Publicat el 17/10/2021

Amb l’obra “Indis de l’asfalt” l’escriptor Arnau Domènech i Vilaregut ha guanyat la nova edició del Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

El dissabte 16 d’octubre a la Biblioteca Pompeu Fabra s’ha celebrat el lliurament del premi amb un acte que també ha acollit la 52a trobada TerCat de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la xerrada “Manuel de Pedrolo: punt final? Una història de la ciència-ficció catalana sobre la fi del món després del Mecanoscrit”, a càrrec de l’escriptor, traductor i corrector Edgar Cotes.
En acabar, s’ha donat a conèixer el nom del guanyador de la present edició: Arnau Domènech i Vilaregut amb l’obra “Indis de l’asfalt”.
El premi vol estendre l’ús de la llengua catalana en el gènere literari Ciència-ficció i apropar-lo a un públic més ampli.
El jurat del premi està format per membres de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, un representant de l’editorial Pagès Editors i un membre del grup organitzador de les Trobades de Ciència-Ficció de Mataró.
El jurat ha destacat d’aquesta distopia postapocalíptica que “és un relat ben construït, ben narrat, amb coherència interna i un ús de la llengua destacable tant pel que fa a construccions gramaticals, com per la seva riquesa lèxica. El ritme de lectura és sorprenentment dinàmic i es llegeix amb molta fluïdesa”.

El premi, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró, està dotat de 3.000 € i inclou una tirada inicial de 1.500 exemplars de l’obra guanyadora, la qual formarà  part de la col·lecció de Ciència – Ficció de Pagès Editors.

Arnau Domènech i Vilaregut
Nascut a Vic l’any 1986, el guanyador del 18è Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, ciutat de Mataró és psicòleg i xocolater de professió.
L’any 2018 va guanyar el IV Concurs de microrelats fantàstics organitzat pel web El Biblionauta i la llibreria Low Cost de Figueres.
“Indis de l’asfalt” és la  seva primera novel·la. La idea principal a partir de la qual va començar a desenvolupar la trama va sorgir a partir de la reflexió del llegat que la nostra cultura podrà deixar en les futures cultures. Es considera un gran lector, especialment del gènere ciència ficció i fantasia i un apassionat de l’escriptura i la il·lustració.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari