Publicat el 22/06/2018

Novament, la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa Argillà Argentona se celebrarà del 6 al 8 de juliol amb uns 70 ceramistes d’Europa i del Marroc i amb Romania com a país convidat d’aquesta edició. D’altra banda, el càntir de l’any 2018 és diu ‘càntirnplora’ i és obra de Joan i Pol Cruanyes i Carles Bassó

El passat 21 de juny es va presentar en roda de premsa als mitjans l’edició 2018 de la fira internacional de ceràmica i terrissa Argillà Argentona. Segons informa el consistori argentoní, la mostra continua reforçant el canvi de rumb adoptat als darrers anys, consolidant el canvi de dates a principis de juliol  per desmarcar-se de la Festa Major –que se celebra del 3 al 6 d’agost– i acomodar-se a l’agenda dels ceramistes, i també per la cerca d’un visitant més interessat en la ceràmica i la terrissa.

Precisament, aquest nou model va acompanyat per la voluntat de dotar a la fira d’una major qualitat i innovació, i que es demostra també en el càntir de l’any. Enguany es torna a confiar en una proposta d’autor, creada en aquesta ocasió per Joan i Pol Croanyes i Carles Bassó, i que presenta com a novetat que comptarà amb dues versions cromàtiques, vermell i negre.  La peça s’inspira en les formes geomètriques i ha estat batejada com “cantirmplora”. Se’n produiran 3.000 unitats numerades i tindrà un preu de 23 euros. Els seus creadors van poder explicar durant l’acte com es van basar en influències de l’art contemporani i el sistema de treball que van seguir per dissenyar-los.

La presència de Romania i França a la fira

Argillà Argentona 2018 comptarà amb una setantena d’artesans i ceramistes procedents d’una desena de països, entre els quals hi ha el Marroc, Rússia, Letònia o l’Argentina, entre d’altres. Cal destacar la presència dels representants francesos, dels quals s’ha subratllat la gran qualitat i alt nivell creatiu de les peces que presentaran a la fira.

Enguany Romania serà el país convidat a l’Argillà Argentona i disposarà d’un espai propi i diferenciat a la plaça de l’Església, on també s’hi ubicarà el punt de venda del càntir de l’any. La ceràmica de la zona romanesa d’Horezu es realitza a mà, fruit dels coneixements i les tècniques artesanals que s’han transmès des de generacions i ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, va insistir en la presentació en la voluntat del govern i el Museu del Càntir per  “impulsar una vessant innovadora i original de la ceràmica i la terrissa. Hem dedicat molts esforços per una fira que ha canviat de dates, que ha canviat de nom i que aquest any tindrà més ceramistes i de més qualitat”.

Ubicació de l’Edició 2018

La fira s’instal·larà, com és habitual, a l’artèria principal del centre urbà, ocupant l’Avinguda Puig i Cadafalch, plaça Nova, carrer Gran, plaça de Vendre, carrer Torras i Bages i fins arribar a la plaça de l’Església. Argillá Argentona complementarà el cap de setmana amb una àmplia programació d’activitats, amb tallers i demostracions al carrer, exposicions i la mostra de cinema sobre ceràmica. Els horaris de la fira de ceràmica i terrissa seran de 10 del matí a 14 hores i de 17 a 22 hores.

Deixa un comentari