Publicat el 01/03/2021

L’Ajuntament, amb el suport d’entitats i col·lectius, organiza diversos actes al llarg del mes de març

L’Ajuntament d’Argentona, amb el suport d’entitats, col·lectius, ha preparat, tot i les dificultats de l’actual context sanitari, una potent programació per commemorar i reivindicar el 8 de març de 2021, Dia Internacional de les Dones. Totes les activitats seguiran els protocols de prevenció i seguretat sanitària de la COVID-19.

PARLEM DE FEMINISMES
S’han previst diverses exposicions i tallers en què es convida a la màxima participació. Un dels actes destacats d’enguany serà l’estrena del cicle “Parlem de feminismes”, que donarà el tret de sortida el dilluns 8 de març, amb la participació de la professora i investigadora de la Universitat de Barcelona, Clara Serra.
Serà una sessió telemàtica, a partir de les 5 de la tarda, i que es podrà seguir des del canal de l’Ajuntament a YouTube.
En els mesos successius, la proposta tindrà continuïtat i està previst comptar amb d’altres autores feministes com Carla Valls, Bel Olid o Nerea Barjola.
L’objectiu d’aquest nou projecte és: promocionar lectures d’autores feministes i generar debat al voltant d’aquestes, oferint  un espai de representació pública per a les noies joves del municipi, que participaran com a entrevistadores.

Amb la col.laboració de la regidoria de Joventut també es duran a terme diversos tallers, així com  exposicions i accions reivindicatives i de sensibilització. Ràdio Argentona  té previst iniciar el el programa “Anem per feina”, espai dedicat a l’emprenedoria d’Argentona, amb mirada feminista, ecologista i innovadora. Des de la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel, ha previst una  conferència online amb M Àngels Cabré que porta per títol “Montserrat Roig, escriptora, periodista i feminista”.
Des de l’entitat Vivim Drets ens ofereixen  una Taula rodona online amb el títol les “Realitats de les Dones migrades”  amb la participació de la Fundació IDEA com a Centre d’acollida, una responsable del programa  Sicar.Cat  per a la recuperació de víctimes de tràfic d’éssers humans i explotació sexual, i el testimoni de la Malaka.

IV JORNADES FEMINISTES
El col·lectiu local feminista “Truges Rebels” tornarà a participar activament en els actes del 8 de març, complementant la programació amb les IV Jornades Feministes. Inclouen una exposició itinerant per diversos carrers de la vila, tallers de pancartes i una passejada feminista fins al castell de Burriac (no mixta), a més d’adherir-se a la convocatòria de vaga feminista.
La crisi provocada per la Covid-19 ha fet augmentar i empitjorar les condicions de vida de les persones, provocant una  crisi que afecta diverses dimensions: la cura de les persones,  aspectes socials, l’emergència climàtica, ecològica i econòmica.

Podeu consultar la programació d’actes del Dia Internacional de les Dones i les Jornades Feministes 2021 al següent enllaç:  http://argentona.cat/diadelesdones2021

 

Deixa un comentari