Argentona, Presentació del -Recull Enciclopèdic d´Argentona- d´en Josep Lladó i Pascual | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/12/2011

Presentació del “Recull Enciclopèdic d´Argentona”, d´en Josep Lladó i Pascual, el proper dimarts 20 a les 8 del vespre al Saló de Pedra d´Argentona, a càrrec del periodista Manuel Cuyàs.


El Recull Enciclopèdic d’Argentona és, segurament, de la mà de Josep Lladó i Pascual, la fita més important en investigació que ha assolit el Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell i culmina els actes del desè aniversari.
Aquest llibre està estructurat com qualsevol enciclopèdia temàtica. La definició d’enciclopèdia de l’Institut d’Estudis Catalans es: Obra en què és exposat el conjunt de les coneixences humanes o de les referents a una ciència, en articles separats, generalment disposats per ordre alfabètic. La definició és escaient si canviem “coneixences humanes o referents a una ciència” per Argentona, ja que l’obra recull alfabèticament gairebé tot el que té relació amb Argentona i que l’autor ha cregut imprescindible, tot i ser conscient que n’han quedat excloses moltes informacions que també mereixerien figurar-hi.
El més singular és que segurament es tracta de la primera “Enciclopèdia” que s´ha publicat de manera monogràfica sobre un poble o ciutat del país.
Podreu trobar-hi registrats més de 130 personatges de totes les èpoques i algun centenar més en remissions diverses, i més de 200 entrades entre masies, entitats, fonts, folklore, premsa…
A partir d’ara aquesta serà la principal obra de referència sempre que calgui parlar d’Argentona i esperem que la seva lectura divulgui molts detalls de la nostra vila poc coneguts a vilatans i forasters. 
Acte: Presentació de llibre. D
ia: dimarts 20 de desembre. Hora: les 8 del vespre. Lloc: Saló de Pedra d´Argentona.

Deixa un comentari