Publicat el 20/09/2016

Des de l’Ajuntament d’Argentonas’està promovent la constitució d’un nou espai per impulsar la participació de totes les nenes i els nens de la vila. Tenim clar que els infants són ciutadans amb opinió i capacitat per genera canvis i transformar el poble. Per fer realitat aquesta convicció, el passat 4 de juliol el ple municipal va aprovar el reglament normatiu de l’òrgan i per tant, va formalitzar la creació d’un nou consell municipal, el Consell d’Infància.

Aquest consell sectorial és un òrgan estable de participació ciutadana on les nenes i els nens poden exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees, opinions, suggeriments i proposar accions concretes per millorar el poble.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament d’Argentona vol incorporar la mirada dels infants a la política argentonina, respectant així la seva condició de ciutadanes i ciutadans del present. Amb la constitució d’aquest òrgan, Argentona es sumarà a la cinquantena de municipis catalans que ja tenen Consells d’Infància i que per tant, fan política per als infants i amb els infants.

El Consell estarà format per una representació de 26 nenes i nens d’entre 10 i 12 anys d’Argentona. Per a l’edició del 2016-17, concretament, els seus representants s’escolliran entre els infants que es troben a les aules de 5è i 6è de totes les escoles d’Argentona.

Per tal de compartir amb vosaltres què vol dir i què implica la participació del Consell d’Infància d’Argentona al nostre poble, us convidem a assistir a l’acte de presentació que organitza l’Ajuntament d’Argentona el proper dijous 22 de setembre a les 18:30 al Saló de Pedra de l’Antic Ajuntament. En aquest, hi haurà la presència de nenes i nens de consells actualment actius, figures polítiques i tècniques. Tots ells parlaran sobre la importància d’aquets òrgan de participació i les seves experiències.

Us esperem en aquesta data tan senyalada per la nostra vila. Serà una gran oportunitat perquè totes i tots junts impulsem la participació dels infants a Argentona.

Acte de presentació
Dia:
dijous 22 de setembre
Lloc:
Saló de Pedra – C. Gran, 61
Hora: 18.30 h
Durada: 1h 30min aprox
Ho organitza: Regidoria de Participació Ciutadana
Entrada lliure

Deixa un comentari