Argentona, la Terrissa de Piera i Esparreguera és protagonista a La Fira d’enguany | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/07/2011

Una exposició a la casa gòtica mostrarà la producció ceràmica d´aquestes dues poblacions.
Argentona, del 4 al 7 d’agost. Entrda lliure.
Dins del marc de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d´Argentona i tenint en compte que enguany el càntir presentat durant la Festa del Càntir és un càntir de Piera, la Casa Gòtica acollirà una exposició de ceràmica de Piera i també d´Esparreguera, donat que ambdues poblacions tenen una producció ceràmica molt similar i importants lligams estilístics.
En aquesta mostra es podrà veure des de rèpliques d´atuells de terrissa decorada medieval fins a terrissa vinculada a diversos àmbits de la vida quotidiana com son els oficis, el camp, els animals, la decoració, la construcció i els estris de casa.
Cal esmentar que a Piera actualment només queda una terrisseria en actiu, la de Joan Mera de “Cal Tasta”, que és qui ha fet la reproducció dels més de 3.000 exemplars del càntir d´enguany, i a Esparreguera en queden cinc.
L´exposició mostra el resultat assolit gràcies a la col·laboració d´aquestes terrisseries, de particulars que han cedit les seves peces i  dels ajuntaments de Piera i Esparreguera.
 

Deixa un comentari