Publicat el 12/04/2015

Argentona ha estrenat aquestes setmanes dos nous vehicles  de recollida de la brossa que presenten com a principal novetat un sistema híbrid.
Els nous models incorporen unes bateries de liti que s’alimenten mitjançant bomba elèctrica i que permeten la propulsió i funcionament de les premses internes de la caixa recol·lectora. Aquestes bateries, que suposen una reducció considerable del seu pes i dimensions en relació a anteriors models i, de retruc, menys consum de combustible, es recarreguen durant el recorregut del vehicle.
Es tracta d’un dels primers models híbrids amb bateries de liti, d’aquestes característiques, que es posen en funcionament al nostre país. Aquesta  va ser una de les condicions fixades per l’Ajuntament d’Argentona en la renovació del nou contracte del servei de recollida de residus i neteja viària, impulsada fa pocs mesos.
Un dels grans beneficis d’aquests models és que permet una reducció en el consum de combustible quan es fa servir l’equip i el xassís en modalitat híbrida, amb estalvis que poden arribar fins a un 60%, així com una significativa disminució de sorolls i una reducció dels nivells de CO2. L’aposta s’inclou en el pla de mesures impulsades per l’Ajuntament d’Argentona, adherit al Pacte d’alcaldes, per tal de fomentar l’ús d’energies més sostenibles i la reducció d’emissions de gasos.
Els vehicles equipen elevadors de contenidors fins als 1.100 litres de capacitat. Un dels camions és de tres eixos, i realitza tasques de recollida a la zona perimetral, mentre l’altre vehicle, de dos eixos, permet major capacitat de maniobra i agilitat al centre urbà.
Es tracta de camions molt complets i polivalents, amb recol·lectors que permeten la recollida de residus domèstics i industrials amb un alt rendiment, fiabilitat i major eficàcia en la gestió. El servei de recollida i neteja viària d’Argentona va a càrrec de l’empresa l’Arca del Maresme.

Deixa un comentari