Publicat el 23/07/2015

La Festa del Càntir d´Argentona se celebrarà, com sempre, el dia de Sant Domènec, el 4 d´agost pel matí. És en aquest moment quan es fan els actes de més tradició, com la posta de càntirs, la renovació del “vot de poble”, la benedicció de les aigües de la font de Sant Domènec, la benedicció i venda del “càntir de l´any” i els jocs de força i enginy a l´entorn de l´aigua i el càntir.
El càntir d´aquest any és un model de l´any 1962, del taller Ceràmica Serra de Cornellà de Llobregat. Durant el dia 4 al matí es podrà adquirir a la parada de la font de Sant Domènec.
El dia 4 per la tarda, de 17 h a 20 h i els dies 5 i 6 d´agost de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h hi haurà habilitada una parada de venda del càntir de l´any a la Plaça de l´Església. El preu del càntir és de 15 €.
programa d´activitats:
– A les 7 h, a la Font de Sant Domènec: Posta dels 3.000 exemplars del càntir de l´any. Col·labora Forn de llenya Can Moré
– A les 10 h, a l´Església Parroquial: Missa en honor a Sant Domènec i tradicional renovació del “vot de poble” a càrrec de l´alcalde de la vila
– A les 10.30 h, a la Plaça Nova: Gran Xarbotada: Jocs infantils a l´entorn del Càntir. Organitza: Amics del Museu del Càntir i Col•laboren: JOVI i Frankfurt JJ
– A les 11.30 h, a la Font de Sant Domènec: Tradicional benedicció de les aigües de la font i venda dels càntirs de l´any beneïts.
– A les 12 h, al Museu del Càntir: Visita guiada al museu i a l´exposició temàtica Càntirs d´arreu del món
– A les 12.30 h, a la Plaça Nova: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Per a inscripcions tel. 672 552 471 (Jordi Casabella). Organitzen: Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Museu del Càntir, Tallers Barfla SL, Català Assegurances.

Deixa un comentari