Publicat el 13/07/2015

El nou govern d´Argentona impulsarà en la primera part del present mandat l’ampliació del sistema de recollida de la brossa porta a porta al barri del Cros i a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa.
Aquest model actualment es porta a terme al nucli urbà i al veïnat de Madà – que representen aproximadament un 75% de la població -, i que ha situat Argentona com un dels municipis del Maresme amb millors resultats en la recollida selectiva dels residus.
La recollida selectiva a Argentona supera el 60%, molt per sobre de la mitjana catalana i de la comarca, que es situa al voltant del 37 i 40% respectivament.
La comissió de seguiment formada per diversos regidors del govern i tècnics municipals ha definit les bases d’aquest pla que permetrà implantar un únic model de recollida i fixar una taxa d’escombraries igual per a tots els veïns i veïnes d’Argentona.
En els propers mesos es definirà tota la campanya informativa i de sensibilització mediambiental, així com el procés de participació que s’impulsarà per tal de debatre amb la ciutadania del Cros i les urbanitzacions les particularitats de cada barri i acordar les millors solucions per a la posada en marxa del sistema de recollida porta a porta.
Aquesta ampliació del model a la resta del municipi, que afecta al voltant d’un miler d’habitatges, permetrà a Argentona augmentar el volum de residus recollits selectivament. D’aquesta manera s’aconseguirà rebaixar els costos d’incineració de la fracció rebuig i en paral·lel millorar també els ingressos en el retorn obtingut pels residus separats correctament.
També es confia que amb aquesta ampliació del porta a porta es redueixin situacions com el turisme de residus, l’incivisme o l’abocament incontrolat de residus als contenidors d’aquests barris i també a l’àrea d’emergència.

Deixa un comentari