Publicat el 21/09/2017

Aquest procés d’estructuració de la xarxa de detecció ha de cloure el 29 de setembre, en la convocatòria i reunió de treball de l’anomenada “Taula d’entitats” que esdevé un nucli motor de tota la xarxa.

El projecte Radars que ja havia estat anunciat i es treballava internament entre diversos serveis municipals inicia, aquesta setmana, una fase més pública a la cerca de voluntariat i mobilitzar els diversos actors que n’han de formar part. Es tracta d’un projecte d’acció comunitària que preten detectar i acompanyar a les persones grans davant dels riscos d’exclusió i aïllament.
Aquest projecte té la referència del treball que des de l’any 2008 s’ha fet al districte de Gràcia, i que s’ha extés a altres barris de Barcelona. S’adreça especialment a aquelles persones que viuen soles i no compten amb una xarxa sòcio-familiar estable que els pugui cobrir les seves necessitats socials, d’afecte i amistat, amb el risc de resultar invisibles al seu entorn.

Després d’un procés intern d’encaix amb els diversos departaments i tècnics municipals ja s’ha fet una presentació i es té el suport de les farmàcies i alguns comerços locals. Aquests dies s’està fent extensiu aquest procés de presentació a voluntaris d’entitats arenyenques com Carites i Creu Roja i també a comerços específics. Aquest procés d’estructuració de la “xarxa de detecció” ha de cloure el 29 de setembre, en la convocatòria i reunió de treball de l’anomenada “Taula d’entitats” que esdevé un nucli motor de tota la xarxa. En aquest espai de coordinació hi formaran part el Consell de la Gent Gran, CAP, Policia, Biblioteca i altres organismes locals.

Funcionament del projecte
La detecció de persones grans en situació de vulnerabilitat o solitud es fa amb la col·laboració de tots els Radars veïnals, comercials i farmàcies  i amb la implicació dels diversos tècnics i serveis municipals que, quan es detecta una situació d’aquestes característiques, es posen en contacte amb els responsables del projecte, que contacten amb la persona i li ofereixen l’oportunitat de participar-hi. Amb l’objectiu de completar aquesta funció un equip de voluntaris fan prospeccions barri per barri per detectar persones grans que viuen soles i que siguin potencialment beneficiàries de Radars.

Un cop la persona gran s’adhereix al projecte se li ofereix rebre trucades periòdiques de seguiment, no només per avaluar la seva situació, sinó també per afavorir la creació d’un vincle de confiança amb els agents i recursos de l’entorn, que faciliten l’acompanyament i el vincle d’aquella persona amb els serveis i recursos del territori.

 

Deixa un comentari