Publicat el 29/04/2021

Arenys de Munt ha tornat a rebre un reconeixement del Consorci Administració Oberta de Catalunya per la seva tasca en la implementació de les noves tecnologies en la gestió municipal

Ha quedat en segon lloc a la categoria de municipis d’entre 5.001 i 20.000 habitants, amb el 100% de puntuació. L’any passat el nostre municipi ja va quedar classificat a la tercera posició de la seva categoria, per ser una administració local capdavantera en l’impuls de l’administració digital i el govern obert.
Aquest any ha escalat una posició i la voluntat és aspirar a liderar la classificació l’any que ve.

Arenys de Munt ha rebut aquesta distinció perquè genera tots els tràmits interns i externs de manera electrònica i ha eliminat el paper de la major part del dia a dia. La voluntat és seguir implantant més gestió digital, com el treball amb dades obertes, és a dir, publicar dades per tal que els veïns les puguin reutilitzar.
Aquests guardons s’entreguen per posar en valor la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya, i tenen l’objectiu d’aprendre de les millors experiències per impulsar conjuntament un país digital i obert, a iniciativa del gabinet tècnic i el laboratori d’innovació de l’AOC.
La Generalitat fa, d’aquesta manera, una avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals, cosa que és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, i ho fa analitzant els principals indicadors dels governs digitals i oberts, només a partir de dades objectivables. Concretament, es basen en una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. Analitzen els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades de qualitat i contrastables. Aquesta metodologia s’ha codissenyat amb experts de gestió pública.
Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per fer esmenes i garantir la qualitat de la informació. Les fonts d’informació són l’anàlisi dels webs de les administracions locals, l’activitat associada als serveis AOC i la informació facilitada pels mateixos ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta.

Foto: Reconeixement Generalitat administració oberta 2021

 

Deixa un comentari