Publicat el 26/07/2022

És la primera vegada que s’arriba a un percentatge així de recollida selectiva, si sumem el porta a porta i la deixalleria 

 

 

Són dades de l’Agència Catalana de Residus fetes públiques a finals de la setmana passada i corresponen a l’any 2021. En només tres anys el poble s’ha situat com uns dels municipis capdavanters en la recollida selectiva al Maresme i a Catalunya. Això ha estat possible gràcies a la implicació dels veïns d’Arenys de Munt i també gràcies a l’àrea de Medi Ambient, ja que sense l’impuls de la regidoria encara estaríem en un 50% de selectiva, com fa tres anys, quan es va fer una primera campanya pedagògica sobre la brossa orgànica i es van seguir implantant accions com el muntatge de punts d’emergència i les campanyes de sensibilització.
Amb tot plegat s’ha aconseguit vetllar pel medi ambient i sobretot també per la butxaca dels contribuents, ja que sense aquest percentatge de recollida l’impost d’escombraries seria molt més elevat.

Les dades d’Arenys de Munt estan molt per sobre de les dades nacionals i comarcals. A Catalunya, per exemple, sols s’arriba a un 46,62% de recollida selectiva. I al Maresme una mica millor però no gaire: sols un 49,01%.
Podeu consultar-ne més dades i informació en aquesta pàgina.

Des de l’àrea de Medi Ambient es valoren les dades amb molta satisfacció, però conscients que queda molta feina a fer. Mai s’arribarà a un 100% perquè de rebuig sempre se’n genera, però hi ha municipis, com Argentona, on han arribat a més del 90%.

De cara als anys 2022, 2023 i 2024 s’espera millorar encara més aquest percentatge gràcies a la introducció de millores al sistema de recollida selectiva.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Munt

Deixa un comentari