Publicat el 22/02/2016

També la tramitació administrativa per aconseguir pertànyer formalment a aquesta DO va seguint el seu curs a la Generalitat de Catalunya i alhora en el marc de l’administració de la Unió Europea. 

L’any passat, amb la presentació de l’informe “Caracterització edafoclimàtica ambiental i agronòmica del terme municipal d’Arenys de Munt”, el govern municipal va fer un pas important per assolir l’objectiu de formar part de la DO Alella.

Més enllà de la possibilitat de plantar vinya i elaborar vi a Arenys de Munt sota el nom de la DO Alella, aquest projecte comporta altres elements amb potencialitat per dinamitzar l’economia local. En aquest context, l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, s’ha reunit amb el president del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, Andreu Francisco, i amb la gerent del consorci, Laura Nadeu, per explorar vies de col·laboració al voltant d’iniciatives com la visita a cellers, gastronomia de primera qualitat, allotjaments, rutes i activitats al voltant del món del vi.

Les regidories de Cultura, de Promoció Econòmica i de Medi ambient de l’ajuntament d’Arenys de Munt  ja han impulsat iniciatives al voltant del món del vi, com els maridatges entre vi i literatura a la Biblioteca Antònia Torrent i Martori, el taller de premsat de raïm i elaboració de vi al Mercat Municipal, o les passejades per les vinyes d’Arenys de Munt. 

Per altra banda i també relacionat amb l’enologia, des del 2011 a Arenys de Munt se celebra la mostra de vins catalans VinyaCAT al Món La Cata i l’any passat el restaurant l´Era va guanyar el premi Cartaví 2015.

Deixa un comentari