Publicat el 11/11/2019

Els edificis del Mercat Municipal i l’escola Sinera disposen, des del passat 6 de novembre, d’equipaments DEA (Desfibrilador Extern Automàtic) en el projecte de seguir reforçat una vila cardioprotegida.

Abans de la instal·lació s’ha fet una formació als equips d’aquests centres, perquè puguin fer servir l’equipament, de manera més immediata, en cas d’una emergència.

Tot i que és important la formació per a un ús òptim dels aparells de desfibril·lació, qualsevol persona pot posar-los en funcionament seguint un protocol i uns mecanismes d’ajuda que s’indiquen en el mateix procés d’operació. Des de la direcció i l’AMPA de l’escola Sinera han celebrat la instal·lació del nou recurs.

La xarxa de DEA a la vila s’extén per diversos edificis municipals: al Pavelló Fondo de les Creus, al Xifré, al C.C. Calisay i ara també a la Plaça del  Mercat i l’Escola Sinera. També hi ha un equip a les dependències de la Policia Local i en dos vehicles. Un altre equip mòbil el tenen els Bombers.

D’altra banda, es preveu, properament, fer una campanya de senyalització dels equip i, encara, un nou equip DEA es preveu posar-lo a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a la Plaça de la Vila. També hi ha un equip al CAP i algunes entitats privades en disposen com el Club Nàutic d’Arenys de Mar (CNAM) i empreses privades com el Cóndor.

Deixa un comentari