Arenys de Mar, l’Ajuntament paga les factures dins dels terminis legals | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/01/2012

 El pagament a proveïdors per part de l´Ajuntament d´Arenys de Mar s´ajusta als terminis legals, essent una de les poques administracions públiques que compleixen amb la llei de morositat.
El consistori va tancar el darrer trimestre del 2011 amb un termini de pagament als seus proveïdors de 66,19 dies de mitjana. Això suposa que l´Ajuntament d´Arenys de Mar està pagant les seves factures 96 dies abans que la mitjana de les administracions públiques, que es va situar al 2011 en un total de 162 dies.
Així com la majoria d´administracions públiques estan incomplint la llei de morositat, triplicant el termini de 50 dies fixat per aquesta, Arenys de Mar és dels pocs organismes públics que s´ajusten a la legalitat vigent. En aquest sentit, durant el 4rt trimestre del 2011 el 63,65% dels pagaments del consistori s´han fet dins del període de 50 dies que contempla la Llei, i només el 35,35% s´ha produït fora d´aquest termini.
Pel que fa al sector privat, el termini legal de pagament està fixat en 85 dies, malgrat que el 2011 es va tancar amb una mitjana de 98 dies per aquest sector. De manera que, també en aquest cas, l´ajuntament d´Arenys de Mar millora el compliment de les seves obligacions amb els proveïdors.
De cara al 2012, la llei de morositat rebaixa encara més el temps per pagar les factures, dictant que s´ha de realitzar en 40 dies per a l´administració pública. Per això des de l´Ajuntament s´està treballant de valent per rebaixar el termini de pagament i continuar ajustant-se a la legalitat.

Deixa un comentari