Publicat el 02/04/2024

L’acció ha consistit en alimentar discretament als coloms, en els punts amb més densitat d’aquests animals, durant els dies previs a la captura

 

 

En l’operació realitzada el passat divendres 22 de març en alguns dels punts més problemàtics d’Arenys, s’han capturat 126 coloms.

Tot el procés de captura ha estat supervisat per un tècnic de l’empresa contractada, Colomba Control S.L., amb l’objectiu de minimitzar el patiment de l’animal i complint totes les mesures de precaució i seguretat, ja que es tracta d’animals sense control sanitari. El seu trasllat també ha seguit la normativa establerta per la Generalitat.

Tota la intervenció s’ha realitzat amb el permís de la Secció d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 Ordenança d’animals perjudicials per a la salut pública
A més de les captures, la Policia Local ha començat a identificar aquelles persones que alimenten als coloms sense complir la normativa. Aquesta acció forma part del conjunt de mesures implementades per l’Ajuntament per controlar la població d’aquests animals.

La prohibició d’alimentar als coloms és un dels punts de l’Ordenança Municipal d’Animals Nocius per a la Salut Pública. Les sancions poden anar des dels 100 fins als 20.000 euros, depenent de la gravetat de la infracció.

Els coloms formen part de la fauna urbana, però la seva proliferació sense control pot ocasionar diversos problemes. L’augment de la població de coloms que ha experimentat Arenys de Mar en els últims anys pot provocar importants problemes de salut, ja que aquests animals són portadors de diferents malalties i paràsits. A més, també causen danys considerables als edificis i espais públics.

 

Redacció

 

 

Deixa un comentari