Publicat el 14/03/2022

Gestaigua, la companyia del servei d’aigua potable i clavegueram a Calella ha impulsat aquesta mesura per conscienciar la ciutadania de no abocar res al carrer perquè acaba contaminant el mar

 

 

Gestaigua ha instal·lat diverses plaques al llarg del carrer Església amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania i evitar que s’aboquin residus a la via pública. La iniciativa és una prova pilot que s’emmarca en el Pacte Social Calella 2030.

Les plaques s’han col·locat al costat dels embornals i s’hi pot llegir la frase “Aquí comença el mar. No hi llencis res!. La mesura contempla instal·lar un total de cent plaques als carrers del municipi.

Calella té 11 km de xarxa d’aigües pluvials i 45 de residuals. En alguns carrers existeix una xarxa unitària, és a dir, ambdues aigües  transcorren pels mateixos conductes i van a parar a la depuradora, on es tracten aquests cabals per ser retornats al mar.
Tanmateix, les aigües pluvials s’aboquen directament al mar. És per aquest motiu que Gestaigua –companyia pública constituïda per l’Ajuntament de Calella (51%) i Sorea (49%)– vol conscienciar la ciutadania de la importància de no llençar residus als carrers i, sobretot, als embornals, ja que existeix una alta probabilitat que aquests arribin al mar.

 

Redació
Imatge i font: Ajuntament de Calella

 

Deixa un comentari